Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Tradiţiii şi obiceiuri din Alba, în concurs la Festivalul „Cultură pentru Cultură”, ediţia a-VII-a

Publicat

Câmpia Libertăţii din Blaj a devenit, duminică, un centru al obiceiurilor şi tradiţiilor din zona noastră pentru că, aşa cum ne-am obişnuit de 7 ani încoace, Consiliul Judeţean Alba a organizat îndrăgitul Festival-Concurs „Cultură pentru Cultură”. Evenimentul a reunit de această dată 4 comune din judeţ – Roşia de Secaş, Şpring, Bucerdea Grânoasă şi Valea Lungă – care au intrat în lupta pentru premiile puse în joc de organizatori.

Participanţii la concurs au avut de trecut mai multe probe, respectiv cea de gastronomie tradiţională – în cadrul căreia au avut de prezentat 7 preparate din zona lor, proba de expoziţie etnografică şi obiecte meşteşugăreşti şi, nu în ultimul rând, prezentarea unui dans specific. Fiecare comună s-a prezentat cu câte un rapsod popular şi un taraf. Juriul condus de profesor doctor Maria Tănase Marin, prezentatoare la TVR Naţional nu  avut o muncă uşoară, dar, în urma deliberărilor, pe locul I la cea de a-7-a ediţie a festivalului s-a aflat comuna Roşia de Secaş. Locul 2 a revenit comunei Bucerdea Grânoasă, locul 3 comunei Valea Lungă, iar locul 4 comunei Şpring. Banii câştigaţi vor fi investiţi pentru amenajarea căminelor culturale din zonele respective.

Festivalul „Cultură pentru Cultură” s-a aflat duminică doar la prima etapă, iar în următoarele săptămâni se vor desfăşura alte trei etape, la Negrileasa, Doştat şi Fărău. An de an, reprezentanţi din diferite zone ale judeţului Alba au ocazia de a-şi etala frumuseţile, obiceiurile şi tradiţiile care fac, din localităţile lor, colţuri unice din Ardeal.

Vă prezentăm imagini de la eveniment:

FOTO: Vali Ciontea

[nggallery  id=235]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax