Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Traficanți de droguri prinși cu sprijinul BCCO Alba Iulia, de DIICOT Iași. Cannabis ascuns în cutii de detergent

Publicat

Ofițerii din cadrul BCCO Alba Iulia și-au sprijinit colegii din Iași și procurorii DIICOT, la o acțiune de prindere în flagrant a doi inculpați care au cumpărat din Spania cannabis și mai apoi l-au introdus în țară prin intermediul unei firme de curierat.

Cei doi inculpați au fost prinși după ce au ridicat un colet ce conținea 4 cutii de detergent, în care era disimulată cantitatea de aproximativ 2 kilograme de cannabis. 

Potrivit DIICOT, în 7 iulie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținere pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere, fără drept, în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

La începtul lunii iulie 2021, inculpații au procurat din Spania o cantitate de cannabis, pe care au introdus-o pe teritoriul României, prin intermediul unei firme de coletărie.

În 7 iulie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor doi inculpați, după ce aceștia au ridicat de la societatea de transport un colet, ce conținea 4 cutii de detergent, în care era disimulată cantitatea de aproximativ 2 kilograme de cannabis.

În 8 iulie, inculpații reținuți urmează să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

DIICOT precizează că, pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax