Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: Transparenţă în utilizarea fondurilor nerambursabile. ADR Centru a prezentat proiectele implementate în Alba Iulia şi Aiud

Publicat

Agenţia de Dezvoltare Regională Centru a organizat, marţi, cea de-a doua vizită la proiectele implementate prin Regio, în judeţul Alba, în cadrul căreia jurnaliştii au avut ocazia de a vedea stadiul investiţiilor şi de a discuta direct cu beneficiarii. Pe agenda zilei a fost bifată vizitarea a patru astfel de proiecte în municipiile Alba Iulia şi Aiud.

Peste 300.000 de lei pentru dotarea unui cabinet de ecografie din Alba Iulia

Primul proiect vizitat este implementat în Alba Iulia, la un cabinet medical de ecografie, aparţinând doctorului Loiş. Aici, jurnaliştii au putut observa achiziţiile pentru care beneficiarul a solicitat peste 300 mii lei fonduri nerambursabile. Un ecograf performant, care va ajuta cabinetul să se menţină în mediul concurenţial şi să se afirme prin calitatea diagnosticului, precum şi crearea a două noi locuri de muncă sunt rezultatele proiectului.

Pensiunea „Steaua Nordului”, modernizată prin fonduri Regio

Vizita a continuat cu deplasarea la o pensiune modernizată prin fondurile Regio, respectiv Pensiunea „Steaua Nordului” din Alba Iulia. Din bugetul de peste 640 mii lei fonduri nerambursabile, au fost achiziţionate echipamente pentru dotarea bucătăriei, mobilier, echipamente IT, centrală termică pentru pensiune şi piscină, sistem de sonorizare, sistem de filtrare şi aspirare piscină. Ca urmarea a acestor investiţii, beneficiarul a estimat că va creşte cifra de afaceri a societătii cu 20% şi încă patru persoane vor fi angajate până la finalizarea proiectului.

„Este cea de-a doua vizită la proiecte pe care o organizăm în acest an pentru jurnaliştii din Regiunea Centru. De doi ani organizăm astfel de evenimente şi am mers în fiecare judeţ, alături de jurnalişti, să vedem rezultatele palpabile ale implementării acestor fonduri. În cadrul vizitelor reuşim să asigurăm contactul direct cu beneficiarul, iar mass-media are oportunitatea de a discuta cu ambele părţi implicate în derularea unui proiect finanţat cu fonduri nerambursabile, care sunt problemele sau dificultăţile întâmpinate, ce soluţii şi rezultate se pot vedea. La fiecare proiect au fost puse multe întrebări beneficiarilor proiectelor şi am dori ca numărul jurnaliştilor prezenţi la acest tip de evenimente să fie cât mai mare, tocmai pentru a ne asigura că îşi pot forma un punct de vedere direct şi obiectiv referitor la modul de utilizare şi implementare a fondurilor”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Centre sociale specializate pentru persoanele cu dizabilităţi, finanţate din fonduri nerambursabile

Delegaţia formată din reprezentanţi ADR Centru şi jurnalişti s-a deplasat la următorul proiect, deja finalizat, în municipiul Aiud. Este vorba de iniţiativa prin care Consiliul Judeţean Alba a dat în folosinţă cinci centre sociale, în Abrud, Aiud, Blaj, Cugir şi Zlatna.

Prin completarea proiectului finanţat prin programul Regio, cu un alt proiect finanţat prin POS-DRU, atât Consiliul Judeţean Alba, cât şi reprezentanţii Primăriei aiudene oferă, în prezent, servicii sociale şi consiliere de calitate persoanelor care au nevoie de asistenţă socială.

Cel mai mare buget naţional alocat vreunui proiect prin DMI 3.4: Peste 23 de milioane de lei pentru reabilitarea Colegiului Naţional ”Bethlen Gabor” din Aiud

Evenimentul destinat mass-media s-a încheiat prin vizitarea ultimului proiect propus, reabilitarea Colegiului Naţional ”Bethlen Gabor” din Aiud.

Cel mai mare buget, la nivel naţional, alocat vreunui proiect finanţat prin DMI 3.4 destinat reabilitării infastructurii educaţionale a fost solicitat pentru reabilitarea acestei şcoli, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ preuniversitar ale minorităţii maghiare din România. Bugetul solicitat, de peste 23 milioane lei va fi investit în reabilitarea campusului universitar, creşterea numărului de clase, dotarea lor cu echipamente IT şi mobilier şcolar specific, de care vor beneficia cei peste 580 de elevi ce frecventează cursurile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax