Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Trei bărbați ARESTAȚI PREVENTIV pentru trafic internațional de droguri. Cum i-au descoperit procurorii DIICOT Alba Iulia

Publicat

Trei bărbați au fost arestați preventiv, la propunerea DIICOT Alba Iulia, fiind cercetați pentru trafic de droguri.

Cererea a fost de magistrații Tribunalului Alba, însă decizia nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară în 48 de ore de la comunicare. 

Aceștia au fost reținuți în urma unor percheziții domiciliare realizate pe teritoriul județului Timișoara.

Se pare că bărbații introduceau droguri din Spania prin intermediul unei firme de curierat, iar unul dintre colete a fost identificat pe raza județului Alba, iar procurorii DIICOT au intrat pe fir. 

Potrivit unui comunicat DIICOT, în cursul lunii noiembrie 2020, în baza unor înțelegeri prestabilite, cei 3 inculpați au introdus în România, prin intermediul unei societăți de transport, un colet expediat de pe teritoriul Spaniei care conținea cantitatea de aproximativ 3 kilograme de cannabis.

La data de 23 noiembrie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Alba au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 1,9 kilograme de canabis, precum, cântare electronice, pungi destinate comercializării drogurilor și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

În cursul zilei de astăzi, cei 3 inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax