Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Trei câștigători din Brașov și unul din Alba, la concursul „Cel mai bun vin de casă din must de la JIDVEI”

Publicat

20160415_145934 Prima ediție a concursului „Cel mai bun vin de casă din must de la Jidvei” a avut loc  vineri, 15 aprilie și a reunit peste 70 de mici producători de vinuri  la Castelul “Bethlen Haller” de la Cetatea de Baltă. Concursul a fost organizat de compania Jidvei, jurizarea fiind făcută de o comisie formată din experți în vinificație. Mostrele au fost numerotate în ordinea sosirii în competiție, juriul necunoscând identitatea participanților. Comisia de degustare a ales patru dintre cele mai bune vinuri de casă dintr-o plajă de 75 de probe, propuse de gospodari și persoane nespecializate în producerea vinului.

Evenimentul realizat de compania Jidvei a avut ca obiectiv promovarea vinului de casă tradițional, precum și schimbul de experiență bazat pe o interacțiune directă între producătorii casnici și Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România.

Concursul s-a adresat persoanelor care au achiziționat minimum 200 kg de must de la Jidvei în cadrul campaniei “Vinul casei tale din must de la Jidvei” desfășurată în perioada august-septembrie 2015.

20160415_112700 Din componența comisiei de degustare au făcut parte: Dr. Ioan Buia – președintele Juriului, Director vinificație la compania Jidvei, Diana Pavelescu – secretar general al Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, precum și experți vinificatori din cadrul SC Jidvei SRL : Carmen Chircu, Florin Frățilă, Claudia Horsia, Marius Vasiu, Dorina Costea.

În concurs am avut 75 de probe, multe dintre ele neașteptat de bune. Am rămas plăcut surprinsă de calitatea produselor, de numărul de participanți, de dorința de a-și face vinul propriu în casă. Pornind de la același must, vedem amprenta vinificatorului precum și evoluții diferite ale vinului. Mă bucur să remarc un trend pozitiv orientat spre lucrul tradițional, făcut în casă dar întotdeauna un produs propriu va necesita o grijă specială pentru că producerea unui vin e asemănătoare creșterii unui copil, sau altfel spus, vinul este oglinda persoanei care îl produce”, a declarat Diana Pavelescu, secretar general ADAR

Soiurile participante la concurs au fost Fetească Regală + Muscat Ottonel și Sauvignon Blanc. Conform rezultatelor concursului au fost desemnați următorii câștigători:

Premiul I – Radu Scorțea din Brașov – cu soiul Sauvignon Blanc, an 2015 cu un punctaj de 89,6, – premiul constă în produse Jidvei în valoare de 3000 de lei

Premiul II – Mihai Roman din Râșnov, județul Brașov- cu soiul Fetească Regală + Muscat Ottonel, an 2015, și punctaj de 87,4. – premiul constă în produse Jidvei în valoare de 2000 de lei

Premiul III – Silviu Todorache – din Feldioara, județul Brașov – cu soiul Fetească Regală + Muscat Ottonel, an 2015, și punctaj 87.2 – premiul constă în  produse Jidvei în valoare de 1000 de lei

Premiul III- Dan Iliescu – din Blaj pentru soiul Fetească Regală + Muscat Ottonel cu același punctaj

Câștigătorul premiului I, Radu Scorțea, cel care a impresionat juriul cu un vin făcut în casă din soiul Sauvignon Blanc, a mărturisit că “organizarea concursului a fost la superlativ, fiind o experiență inedită pentru mine mai ales ca nu am mai participat la un concurs de vinuri până acum. Noua cramă de la Tauni este deosebită. Nu aveam cunoștințe despre vinificatie și depozitare în aer liber. Am fost impresionat și de nivelul de automatizare. Locația în care s-a desfășurat degustarea și concursul (Castelul) este foarte frumoasă și cu un aer medieval. Am fost impresionat în mod plăcut de prezența aproape în permanență a domnului Claudiu Necsulescu, rar întâlneşti un patron de firmă așa mare care să-și dedice o zi întreagă pentru vizitatori. Astept cu nerăbdare următorul concurs sau degustare și o să rămân client fidel al Jidvei.”

Toți participanții au fost invitați la Castelul “Bethlen Haller”, de la Cetatea de Baltă, unde s-au bucurat de degustări de vinuri, un tur al cramelor și o masă festivă.

Organizatorii concursului mulțumesc tuturor participanților la acest eveniment și speră ca experiența Jidvei să reprezinte un început în formarea unei comunități solide, promotoare produselor românești și a vinului tradițional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax