Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Trei premii pentru Alba la Festivalul Național „Cu mască, fără mască” organizat de ANS. Vezi care au fost cele două probe ale concursului

Publicat

La Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, a avut loc sâmbătă cea de-a treia ediție a Festivalului Național „Cu mască, fără mască”. La acest concurs au participat 18 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, de la 9 filiale din țară ale Asociației Naționale a Surzilor din România, care au fost nevoite să treacă prin două probe. Prima a constat într-o prezentare a unui personaj cu mască, iar cea de a doua a constat într-o pantomimă de maxim trei minute. Marii câștigători ai Festivalului au fost Maria Nicolici de la filiala Oradea (pentru prima probă) și Filiala București cu pantomima „Bătaia pentru comoară” pentru cea de a doua probă.

În prima probă a festivalului cei 18 concurenți s-au întrecut în prezentarea unor personaje precum „Vrăjitorul din Oz”, „Prințul”, „Piratul”, „Crăiasa Zăpezii” sau „Zorro”. La ținutele de scenă, concurenții au interpretat personaje cu măști. Premiile la această probă s-au dat în funcție de cea mai frumoasă ținută scenică.

Dacă la prima probă, fiecare era pe cont propriu, la cea de a doua probă competiția s-a dat pe echipe. Cele 9 filiale ( Alba, Brașov, București, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Oradea, Cluj și Maramureș) s-au întrecut în pantomime de maxim trei minute. Toți cei 18 concurenți au susținut pantomime care au stârnit zâmbetele publicului prezent, iar din spusele juraților, a fost foarte dificil să aleagă câștigătorii.

În cele din urmă, după aproximativ 20 de minute a venit și răspunsul juriului format din Mihail Grecu (președinte ANSR și președintele juriului), Petruța Pop (referent Centrul de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia), Ana Todoroiu (vicepreședinte Asociația de Artă și Tradiții meșteșugărești Alba), Ovidiu Olea (actor în trupa de teatru Skepsis) și Loredana Lascu (reprezentantul Direcției de Persoane DGASPC Alba), care au acordat premiul cel mare Filialei București pentru sceneta „Bătaia pentru comoară”.

În pauzele festivalului, pe scena Casei de Cultură a Studenților Alba, au urcat dansatorii Clubului Sportiv de Dans „Dance to sunrise”, coordonați de profesorul Vlad Vasile și tinerii Casei de Copii „Rița Gărgărița” din Alba Iulia, care au dansat ca niște adevărați profesioniști, smulgând astfel numeroase aplauze.

În total s-au acordat șase premii (câte trei pentru fiecare probă):

Pentru proba „Masca”: locul III – Ferdinand Muscolu (filiala Brașov), locul II – Kătălina Molnar (filiala Alba), locul I – Maria Nicolici (filiala Oradea)

Pentru proba „Pantomima”: locul III – sceneta „Avarul” (filiala Alba), locul II – sceneta „Clovnii” (filiala Alba), locul I – „Bătaia pentru comoară” (filiala București)

Ediția următoare a Festivalului Național „Cu mască, fără mască” va avea loc în 2014, la Sighet.

Pentru a vedea mai multe poze de la Festivalul Național „Cu mască, fără mască”, accesați facebook-ul Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. vinteler teodorina

    duminică, 21.07.2013 at 18:47

    bravoo, bucurestenilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax