Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Trei șoferi vitezomani, opriți de polițiști pe Autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Au rămas fără permise pentru 120 de zile

Publicat

Trei șoferi au fost depistați de polițiști circulând pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu cu o viteză mai mare de 70 de km/h decât limita legală. Cei trei au fost amendați și au rămas fără permis timp de 120 de zile. 

Potrivit IPJ Sibiu, în perioada 9 – 11 februarie a.c., polițiștii Biroului Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au desfășurat ample acțiuni în scopul conștientizării conducătorilor auto cu privire la necesitatea abordării unei conduite preventive pentru creșterea gradului de siguranță în trafic.

Activitățile s-au derulat pe tronsonul A1 km. 260 (Cristian, jud. Sibiu) – km. 325 (Sebeș, jud. Alba).

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost controlate 280 de autovehicule, 235 de conducători auto au fost testați alcoolscopic și 12 șoferi au fost testați cu aparatura din dotare pentru depistarea consumului de substanțe psihoactive.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 222 de sancțiuni contravenționale în valoare de 135.000 de lei, dintre care amintim 70 pentru viteză excesivă, 22 pentru oprire nejustificată pe banda de urgență, 20 pentru neportul centurii de siguranță, 10 pentru defecțiuni tehnice, 5 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 4 pentru indisciplină pietoni și 91 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 21 de permise de conducere, astfel: 18 pentru viteză peste limita legală, 2 pentru conducere sub influența alcoolului și 1 în urma constatării infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Au fost retrase 16 certificate de înmatriculare, 4 plăcuțe cu număr de înmatriculare, dar și 2 cartele tahografice.

În ceea ce privește regimul de viteză, trei conducători auto au fost depistați circulând cu o viteză mai mare de 70 de km/h decât limita legală.

Este vorba despre un brașovean în vârstă de 19 ani, cu vechime în conducere mai mică de 1 an (189 km/h), un buzoian în vârstă de 30 de ani (210 km/h) și un băcăuan în vârstă de 39 de ani (214 km/h), toți fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 120 de zile, dovada eliberată fiind fără drept de circulație.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax