Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Intervenție Salvamont Alba pentru recuperarea unor turiști rătăciți pe munte, lângă Sălciua. Au sunat la 112

Publicat

Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Alba a intervenit, sâmbătă seara, pentru recuperarea unor turiști din zona montană de lângă Sălciua. Intervenția a fost necesară în urma unui apel la 112.

Salvatorii montani din cadrul Serviciul Public Județean Salvamont Alba au intervenit în zona comunei Salciua pentru a ajuta trei turiști din Turda.

Potrivit Salvamont Alba, turiștii nu erau echipați corespunzător pentru drumeții pe timp de noapte.

Vezi și Salvamont: 50 de REGULI și SFATURI pentru drumeții în siguranță pe munte

Cele trei persoane au fost aduse în siguranță la baza muntelui.

La acțiune au participat trei salvatori montani și doi voluntari.

În pantaloni scurți și cu adidași, pe munte

UPDATE: Jandarmeria Alba: ”Sâmbătă, în jurul orei 19.00, jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Roșia Montană au fost solicitați să intervină în zona Poarta Zmeilor, Sălciua și Poiana Șipote pentru a recupera trei bărbați care s-au rătăcit.

Solicitarea a venit din partea unui bărbat originar din județul Cluj, care a sesizat jandarmii despre faptul că acesta, însoțit de încă două persoane, au nevoie de ajutor pentru a se putea întoarce de pe traseul montan pe care îl parcurgeau.

Bărbații, în vârstă de aproximativ 23 de ani, au vrut să parcurgă un traseu montan, nefiind prima experiență de acest gen, dar pe fondul lăsării întunericului, și echipamentului neadecvat zonei în care se aflau, aceștia fiind îmbrăcați nepotrivit (pantaloni scurți și adidași) nu și-au mai putut continua drumul.

În scurt timp, un  echipaj de jandarmerie împreună cu cinci membri din cadrul Serviciul Public Județean Salvamont Alba, au ajuns în zona indicată, recuperând persoanele în siguranță, aceștia neavând nevoie de îngrijiri medicale”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax