Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Treizeci de elevi din Alba Iulia și Albac, la Școala de vară „Alegeți cariera SMART!” de la Sibiu

Publicat

11822368_894575267300472_3654907431587157258_n Treizeci de elevi de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia și de la Liceul Tehnologic ”Țara Moților” din Albac au participat, în perioada 20-26 iulie, la Școala de vară ”Alegeți cariera SMART!”organizată în colaborare cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Tinerii au avut astfel ocazia să își descopere care le sunt abilitățile și înclinațiile și să învețe lucuri noi într-o manieră relaxantă, prin descoperire și schimb de experiență. Programul a fost unul foarte cuprinzător, cu multe activități interesante și atractive, atât dimineața cât și după amiaza.

Tematica activităților propuse pentru cele șase zile a fost foarte diversă pornind cu o vizită la Biblioteca universității sibiene, la Ocna Sibiului și la Muzeul Astra și încheind cu excursia tematică, cu drumeție și acțiuni de teren, de la Rășinari și Cisnădioara. Încă din prima zi, elevii au experimentat pe un manechin și pe voluntari care sunt măsurile de prim ajutor care se pot acorda în situații de urgență în cadrul unui curs organizat la Facultatea de medicină de doctori de la SMURD Sibiu. În plus, organizatorii le-au propus și o serie de activități practice specifice legate de fascinanta lume a chimiei alimentare și a roboților autonomi. Elevii au participat la un atelier de produse zaharoase și la o serie de ateliere de inginerie și informatică. O activitate care s-a bucurat de un mare succes a fost și procesul penal simulat, precum și workshopul ”Vreau să fiu antreprenor”.

Din cadrul școlii nu puteau lipsi activitățile nonformale de dezvoltare personală și orientare în alegerea carierei intitulate sugestiv: ”Psihologia emoției, ”Exerciții de gândire creativă”, ”Cum îmi aleg profesia?”, ”Cum îți transformi hobbyul în meserie?” și un joc de întreprindere. De asemenea, tinerii au asistat la o conferință despre motivație și credință susținută de preotul și profesorul Constantin Necula a cărui prelegeri au un mare impact asupra tinerilor în special. Elevii au fost însoțiți de profesoarele Pintea Eva, Beca Felicia și Furdui Amalia, iar organizarea deplasării și a activităților a fost coordonată de profesorii Cetean Emil și Ciocan Carmen. Participarea tinerilor a fost posibilă prin finanțarea asigurată de A.N.T.R.E.C. Alba, în cadrul proiectului ”Un alt viitor mai bun pe piața muncii!” prin Fondul Social European, POSDRU 2007-2013, în care cele două instituții de învățământ sunt partenere.

Chiar dacă la prima vedere ”școală de vară” a sunat amenințător, la finalul experienței sibiene, elevii s-au declarat încântați de toate noutățile aflate și dornici să participe și la ediția de anul următor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax