Connect with us
Publicitate

POLITICA

FOTO: TSD Alba, în vizită de prietenie la Chișinău. A fost semnat protocolul de colaborare cu tinerii social-democrați de peste Prut

Publicat

Tineretul Social Democrat este prima organizație de tineret a unui partid din România care a organizat Comitetul Executiv Național în afara granițelor țării, la Chișinău, în perioada 28-30 martie 2014, pentru a marca întărirea relațiilor de prietenie cu tinerii social-democrați de peste Prut. În cadrul Comitetului Executiv National s-a semnat “Protocolul de Parteneriat si Colaborare” dintre liderii organizatiilor de tineret a PSD Romania, Mihai Sturzu si PDM Moldova, Victor Zubcu.

Cei doi lideri au semnat un acord de colaborare partinica (o valoare de stânga), acord care pune noi baze pe susținere reciprocă în vederea asigurării unui viitor mai bun tinerilor din Republica Moldova și România, în marea familie a statelor UE.

„Protocolul de Parteneriat și Colaborare” este continuarea primului “Acord de Cooperare”, semnat în anul 2004, între organizațiile politice de tineret semnat de liderii de atunci Oleg Tulea și Victor Ponta.

Tinerii Social Democrați și Tinerii Democrați din Moldova au făcut un bilanț al celor 10 ani de colaborare, scoțând în evidență problemele pe care le-au întâmpinat cele două organizații în anii care s-au scurs dar și succesele comune. Documentul prevede inclusiv activităţi comune la capitolul integrarea europeană a Republicii Moldova.

„Anul trecut, la Vilnius, Republica Moldova a parafat două documente extrem de importante pentru parcursul său european. Recent, cetățenii moldoveni au primit o altă veste extraordinar de bună, posibilitatea de a călători în Uniunea Europeană fără vize. Având în vedere aceste evenimente, susținerea pe care Guvernul României o acordă fraților noștri de peste Prut și faptul că în luna ianuarie am lansat organizația TSD Republica Moldova, era normal ca și la nivel de organizații de tineret să extindem această prietenie și să semnăm un protocol de colaboare cu Tineretul Democrat din Moldova’, a declarat Mihai Sturzu, președintele TSD.

La eveniment au participat 80 de invitati din Romania, în frunte cu președintele TSD Mihai Sturzu, Secretarul General al TSD Gabriel Petrea, candidații la alegerile pentru Parlamentul European Pavel Emilian, Andi Cristea, Alexandru Rotaru, Claudia Tapardel și deputatul Adrian Mocanu.

La eveniment a fost prezentă și delegația Tinerilor Social Democrați Alba, din care au făcut parte Bogdan Medrea – președinte TSD Alba, Corneliu Mureșan – președinte TSD Alba Iulia, Bogdan Cristea – prim vicepreședinte TSD Alba Iulia și Sebastian Cârnațiu-Lazăr – vicepreședinte TSD Alba Iulia.

Totodată, cu ocazia acestui eveniment a fost marcată si împlinirea a 96 de ani de când Basarabia, provincia românească dintre Nistru si Prut, a decis la ședința Sfatului Țării revenirea între hotarele patriei-mamă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax