Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

FOTO: Turistă de cetățenie germană, rănită grav după ce s-a răsturnat într-o râpă cu un ATV la Arieșeni. A intervenit Salvamont

Publicat

O tânără, turistă de cetățenie germană, a fost rănită grav într-un accident de ATV petrecut vineri la Arieșeni.

Potrivit Salvamont, în urma unei alarmări primite prin sistemul național de urgență 112, salvatorii montani din cadrul Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Alba au intervenit ca echipă de prim răspuns pentru acordarea primului ajutor și evacuarea dintr-o zonă greu accesibilă a unei tinere în vârstă de 19 ani de cetățenie germană.

Tâmăra a suferit multiple traumatisme în urma unui accident: s-a răsturnat cu ATV-ul într-o râpă.

Evenimentul a avut loc pe raza comunei Arieșeni, în satul Bubești, pe un drum comunal.

Intervenția a fost dificilă deoarece ningea abundent, iar tânăra se afla la circa 15 metri sub drum, pe un teren foarte înclinat.

Victima acuza dureri în zona toracelui, menționând că în timpul căderii a fost prinsă sub ATV. După izolarea termică a victimei și stabilizarea acesteia, extracția s-a efectuat pe abrupt, iar apoi a fost predată unui echipaj SMURD și transportată la UPU.

La locul incidentului au intervenit și echipaje de poliție și jandarmerie, precizează reprezentanții Salvamont Salvaspeo Alba.

UPDATE: Jandarmeria Alba a precizat că a intervenit același echipaj care ajutase, mai devreme, pentru scoaterea unei mașini din șanț, pe drumul spre Ghețarul Scărișoara. Jandarmii montani din Arieșeni au ajutat la scoaterea persoanei din râpă și transportul acesteia la ambulanța SMURD.

surse foto: Salvamont-Salvaspeo Alba, Jandarmeria Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax