Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Turiști accidentați pe pârtii, în munții Șureanu. Intervenții SMURD și Salvamont pentru prim-ajutor și transport la spital

Publicat

Mai mulți turiști s-au accidentat pe pârtii în Șureanu și au avut nevoie de ajutor. Potrivit ISU Alba, majoritatea au suferit fracturi sau traumatisme.

”În ultimele 24 de ore ehipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba au fost solicitate să intervină pentru acordarea primului ajutor medical la Domeniul Schiabil Șureanu.

Până la momentul de față au intervenit în 3 situații în cooperare cu Salvamont Alba:

  • o femeie în vârstă de 42 de ani din județul Ilfov a suferit o dublă fractură la unul dintre membrele inferioare ca urmare a accidentării pe pârtie; aceasta a fost transportată la CPU Sebeș
  • în cursul acestei dimineți, echipajul a fost solicitat din nou să intervină pentru a prelua o pacientă de 25 ani cu un traumatism de genunchi în urma accidentării pe pârtie; aceasta a fost transportată la CPU Sebeș.
  • la momentul de față (ora 13.30) intervin pentru acordarea primului ajutor medical la un pacient de 32 de ani cu traumatism (suspiciune fractură) de membru superior; acesta va fi transportat la CPU Sebeș”, a transmis ISU Alba.

Punct de lucru SMURD la Șureanu

ISU Alba precizează că, până la sfârșitul sezonului de schi (în funcție de condițiile meteo și afluxul de turiști), un nou punct de lucru SMURD este deschis temporar la Domeniul schiabil Șureanu – Munții Sebeșului.

Acesta funcționează pentru a reduce timpul de răspuns în situații de urgență medicale.

Echipajele vor interveni în cooperare cu echipajele IJJ sau Salvamont prezente în zonă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax