Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Turiști rătăciți cu mașina prin nămeți, la Arieșeni, salvați de jandarmi. GPS-ul i-a dus pe un drum de vară

Publicat

inzapezire

Jandarmii montani din Arieșeni, ajutați de un localnic din Cobleș, au recuperat din dintre nămeți doi turiști care au plecat cu mașina de la pârtia de schi, spre cabana unde locuiau, pe un drum prin pădure utilizat doar vara. Este vorba despre o româncă cu rezidență în Marea Britanie și despre un bulgar. De vină se pare că a fost aplicația GPS pe care o utilizau, care era neactualizată.

Jandarmii montani din Arieșeni au fost sesizați sâmbătă seara, în jurul orei 8 și jumătate, prin sistemul unic 112, asupra faptului că un autoturism a rămas înzăpezit pe un drum forestier de pe raza localității Bubești.

La ora 22.12, un echipaj de jandarmi montani a ajuns în zona indicată, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba.

”La fața locului, au găsit un autoturism marca Skoda Octavia cu numere de înmatriculare de București și două persoane B.R.N. de 29 de ani, cetățean român și rezidentă a Regatului Unit al Marii Britanii și S A.D. de 34 de ani, cetățean bulgar, care au declarat că au plecat de la pârtia Vârtop cu intenția de a ajunge la cabana unde erau cazați, urmând indicațiile G.P.S.-ului.

Din păcate, aplicația informatică, nefiind actualizată, i-a îndrumat pe un drum forestier utilizat doar pe timp de vară.

Jandarmii montani, au cerut sprijinul unui localnic, care cu un utilaj de deszăpezire a deschis drumul până în localitatea Cobleș . Niciuna dintre persoanele aflate la fața locului, nu au avut nevoie de asistență medicală de specialitate” au precizat jandarmii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax