Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Turiștii anilor `80: Cu sania și schiurile pe o Dacia 1300 înmatriculată în Alba. Cum era vacanța de iarnă

Publicat

Foto: Valentin Besa

O imagine rară din anii `80 cu o Dacia 1300, una dintre mașinile care au scris istorie în România, a devenit virală pe rețeaua de socializare Facebook. Pe un drum înzăpezit, autoturismul înmatriculat în județul Alba transporta mai multe persoane, cel mai probabil aflate în vacanță. Nu lipsesc nici „accesoriile” de sezon, o pereche de schiuri și o sanie. 

UPDATE: Un cititor Alba24 ne-a indicat sursa fotografiei. Autorul este Valentin Besa, iar fotografia poartă și o explicație: „Dacia 1300 – În drum spre Păltiniș, Sibiu, Anii ’80”.

„Turiştii anilor 80. Cu sania şi schiurile pe Dacia 1300, gata de vacanţă. Fără cauciucuri de iarnă, fără 4×4 sau climă <bizonică>, doar cu multă voie bună”, a transmis cel care a republicat imaginea pe rețeaua de socializare Facebook.

Fotografia a fost distribuită de mii de persoane, iar comentariile nu au întârziat să apară:

„Legenda spune că mașina din fotografie aluneca în spate și persoanele din ea țipau”

„Sigur avea un carton în față la radiator”

„Când se oprea ne dădeam jos din ea și o împingeam ca să pornească. Acele timpuri nu se uită. Eram înghețați de frig dar nu ne lăsăm păgubași”

„Eu personal am avut parte de această experiența și da, așa este nu existau cauciucuri altele decât de vară și totul ținea de răbdarea și experiența șoferului. Căldură făcea iarna dacă îi puneai un banal carton în fața radiatorului. Desigur nu stăteai în maieu, dar era cald”

„O 1300 roșie avea și tata. Aveam pe portbagaj două roți cu lanțuri gata pregătite. Am mers cu Dacia peste tot. Era o adevărată aventură, îmi amintesc și acum. Și da, tras șocu la pornire și nu lipsea masca pe radiator! Ce era mai nasol că se aburau geamurile, dar oricum eram îmbrăcați, mergeam cu ele crăpate că tata mai și fuma”

„A fost cum a fost dar bătrâna Dacie nu te-a lăsat pe drumuri. Nu trebuia să suni la service pentru o defecțiune banală. Daca tu nu erai capabil să o repari, primul șofer de Dacia era ajutorul tău”.

Foto: Flickr (Valentin Besa)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax