Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Turneul de şah rapid Memorialului „Hosszú Elemér” de la Aiud a ajuns la final. Lista câștigătorilor

Publicat

sah aiud

Aflat la a 4-a ediţie, Memorialului „Hosszú Elemér” a atras la start un număr record de participanţi. Găzduită de Colegiul Naţional „Bethlen Gábor” din Aiud, competiţia a debutat cu turneul de şah rapid neomologat de F.R.Şah, la care au putut participa atât jucători nelegitimaţi, cât şi jucători legitimaţi. La start s-au aflat 56 de concurenţi, majoritatea elevi din Aiud, Alba Iulia şi Ocna Mureş, dar şi adulţi, mulţi dintre ei foşti elevi sau prieteni ai regretatului maestru aiudean.

Prezent la festivitatea de deschidere în calitate de director al turneului, prof. Deák-Székely Szilárd Levente, directorul Casei Corpului Didactic Alba, a declarat „Atunci când am iniţiat acest eveniment împreună cu prof.Kerekes Ferenc şi alţi profesori de la Colegiul Bethlen Gábor nu ne aşteptam că va lua o asemenea amploare în doar 3 ani. La prima ediţie am avut un număr redus de participanţi, doar elevi ai colegiului sau foşti elevi ai maestrului Hosszú Elemér. În acest an vom avea peste 100 de participanţi şi sunt convins că numărul lor va creşte în viitor. Voi continua să sprijin dezvoltarea şahului în judeţul Alba, deoarece este un joc foarte frumos şi cu valenţe educative recunoscute.”

Personalitatea maestrului aiudean a fost evocată de soţia maestrului Hosszú Elemér, care a prezentat participanţilor cele mai importante momente ale carierei şahiste şi profesionale a acestuia, prof.Kerekes Ferenc, preşedintele Asociaţiei Sportive BKG Aiud, Dorin Şerdean, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Alba, şi doamna Mariana Filip Dragomir, fostă elevă a prof. Hosszú Elemér şi componentă a primei echipe de junioare din Aiud în anii ’70, care a transmis celor prezenţi în numele Clubului Rotary Civitas Solis din Alba Iulia şi invitaţia de a participa la turneul de şah pentru elevi şi preşcolari pe care clubul îl va organiza la Alba Iulia în 18 mai.

Turneul de şah rapid s-a desfăşurat pe parcursul a 6 runde în sistem elveţian, la finalul acestora desprinzându-se în câştigător Daniel Cârjan din Horezu (Vîlcea), un jucător experimentat care a câştigat toate cele 6 partide jucate, acesta fiind urmat de un grup de 4 jucători cu 5 puncte din 6 posibile.

Festivitatea de premiere a fost onorată de prezenţa doamnei Oana Badea, primarul municipiului Aiud, care şi-a exprimat susţinerea totală pentru promovarea şahului în rândul copiilor aiudeni: „Ne dorim să avem tineri inteligenţi în Aiud, tineri care să nu poată fi manipulaţi şi care să îşi aducă aportul la dezvoltarea urbei noastre. Şahul este un sport al minţii, care îi ajută pe copii să gândească logic, să ia decizii corecte şi să îşi asume responsabilităţi. Fiecare copil aiudean care va învăţa să joace şah, va aduce în viitor un plus de valoare pentru Aiud. Felicit Colegiul Naţional Bethlen Gábor pentru această frumoasă iniţiativă care sper să aibă continuitate mulţi ani de acum înainte.”

S-au acordat următoarele premii:

Clasamentul general 1.Daniel Cârjan (Horezu) 2.Ioan Homană (Stremţ) 3.Aurel Buciuman (Ighiu)

Copii sub 10 ani: 1.Ciprian-Traian Gligor 2.David Mitrofan 3.Răzvan Stănilă (toţi de la CSM Unirea Alba Iulia)

Juniori sub 14 ani: 1.Ştefan Chiriluţ (CSM Unirea Alba Iulia) 2.Ionuţ Antoniu Niculiţă 3.Daniel Bogdan (ambii de la Clubul Elevilor Ocna Mureş)

Juniori sub 20 de ani: 1.Mihnea Dăscălescu (CSM Cluj-Napoca) 2.Raul Deteşan (Aiud) 3.Andrei Cristea (Clubul Elevilor Ocna Mureş)

Seniori: 1.Papp Ferenc-Attila (Potaissa Turda) 2.Szilágyi András (Lopadea Nouă) 3.Claudiu Radasciuc (Alba Iulia)

Turneul a fost arbitrat de Marius Ceteraş (Alba Iulia) şi Aurelian Vlad (Aiud)

Memorialul „Hosszú Elemér” continuă până duminică seara cu turneul de şah clasic la care participă 64 de concurenţi din judeţele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Timiș și Vîlcea. Turneul este omologat de Federaţia Română de Şah şi Federaţia Internaţională de Şah (FIDE).

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova. La intrarea în închisoare a fost huiduit de mai mulți manifestanți

Publicat

dragnea 2

Liviu Dragnea a fost adus cu o mașină Dacia Duster în urmă cu câteva minute, la Penitenciarul Rahova. Acesta a intrat pe aceiași poartă pe care a fost adus și fostul său coleg de partid, Radu Mazăre.  Lângă intrarea Penitenciarului Rahova s-au aflat mai mulți manifestanți care l-au huiduit pe Liviu Dragnea, ba mai mult […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ITM Alba: Amendă în valoare de 2.600 de lei și mai multe avertismente, date de inspectori

Publicat

itm alba

Inspectorii ITM Alba au dat amenzi în valoare totală de peste 2.500 de lei în urma controalelor efectuate la agenţi economici, săptămâna trecută. Au depistat mai multe nereguli în activitatea firmelor. În domeniul relaţiilor de muncă au fost controlate 42 de unități, cu 387 de angajați, unde au constatat 72 de deficiențe, pentru care au aplicat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Dragnea s-a PREDAT la Penitenciarul Rahova. Diversiune și cursă nebună prin București cu o mașină ”momeală”

Publicat

s

UPDATE: Liviu Dragnea a intrat pe porțile penitenciarului Rahova, adus de o mașină a poliției, după o diversiune și o cursă nebună prin București, cu ziariștii pe urme. Dragnea va fi încarcerat și își va petrece următorii trei ani și șase luni în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul Rădulescu, după condamnarea lui Dragnea: Medicii să dea salariile înapoi, fermierii să dea subvenția la USR

Publicat

Declarații halucinante ale unui lider al partidului de guvernământ. Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, unul dintre vârfurile de lance din Parlament împotriva justiției, a izbucnit luni, după condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea și după pierderea zdrobitoare a alegerilor, spunând că medicii să dea înapoi măririle de salarii și apoi să plece din țară.  „A fost […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate