Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ultima zi de campanie electorală la Alba Iulia. Grupuri mici și mari, prin oraș la împărțit mere, magneți sau cu ministrul la miting

Publicat

Vineri- ultima zi de campanie electorală, pentru alegerile europarlamentare de duminică, 25 mai. Iar ca să doarmă cu conștiința împăcată, că au făcut până în ultima zi tot ce le-a stat în putință ca să convingă tinerii, pensionarii, dar și adulții că sunt persoana potrivită să ne reprezinte județul la Parlamentul European, candidații din Alba au ieșit pe stradă să socializeze pentru ultima oară cu cetățenii. Fiecare partid în parte a ales metode caracteristice să își pună amprenta pe ultima zi în care mai pot schimba gândirea oamenilor din Alba Iulia pentru ziua de vot, mai exact pe cine să pună ștampila peste două zile. O campanie care pentru majoritatea organizațiilor din Alba nu a avut nicio miză, candidați locali pe locuri neeligibile sau situații bazate pe teoria probabilităților. Pe de altă parte alegerile europarlamentare pot reprezenta un barometru pentru organizațiile partidelor locale. De exemplu dacă PSD Alba nu va obține un peste 30 la sută vor fi niște cutremure la vârf. PDL își va evalua forța în comparație cu ”frații” de la PMP, iar liberalii vor avea ocazia să cugete spre o fuziune cu alianță de centru dreapta cu un candidat comun la prezidențiale.

Dar iată cum au petrecut ultima zi de campanie partidele din Alba:

Dacă Partidul Mișcarea Populară a ales să împartă mere pe stradă, simbolul organizației, dar și un program al meciurilor de la Campionatul Mondial de Fotbal – Brazilia 2014, Partidul Democrat Liberal în frunte cu Mircea Hava și Paul Voicu au împărțit pliante și magneți de frigider.

În schimb la Partidul Național Liberal campania s-a bazat pe biciclete, grupuri de tinerii din organizație. îmbrăcați cu tricouri galbene au srăbătut orașul în lung și-n lat îndemnând cetățenii să voteze campionii europarlamentarelor.

 

Mai cu „ștaif” s-au gândit să organizeze ultima zi de campanie Partidul Social Democrat. În ultimele săptămâni PSD a adus în Alba mai mulți miniștri decâ ts-a rostit cuvântul Alba Iulia în ședințele de guvern din ultimii doi ani. Vineri, șefii social democraților s-au dat jos din mașinile de directori sau parlamentari și  împreună cu invitatul de onoare ministrul de Externe, Titus Corlățeanu  au pornit la pas pe un traseu deja devenit celebru pentru ”tricourile roșii” . Din centrul orașului, mai exact din fața clădirii Electrica   au urcat pe Calea Moților, Bulevardul 1 Decembrie 1918, oprirea fiind la Casa de Cultură a Sindicatelor unde alături de alți 500 de membri de partid au organizat primul și ultimul miting electoral al campaniei. Organizatorii s-au așteptat la mai mulți participanți fiind pregătită pentru mitingatât  zona din fața clădirii cât și sala de spectacole a casei de cultură a sindicatelor.

Cu mic cu mare au intrat în sala Casei de Cultură unde au fost întâmpinați de muzicanți și interpreți de muzică populară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gogu

    sâmbătă, 24.05.2014 at 08:55

    Trebuie sa fiu tampit, ca eu cu un salar de 400 eoro pe luna sa pierd vremae sa votez un parlamentar european cu 7000 euro pe luna(dupa altii de 17000euro pe luna). Inafara de balbele Ebei si isprava lui Adrian Severin, nu am auzit de nici unul care sa faca ceva pentru romani. De fapt o intrebare se impune pentru toti politicienii: Pentru cine faceti voi politica? Pentru romani? Nu! Pentu voi faceti, ca sa aveti functii nemeritate si sa va rezolvati exclusiv problemele voastre personale !Atunci alegeti-va voi intre voi si nu mai prostiti lumea cu gogosi electorale !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax