Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ultimul miting de susținere al lui Klaus Iohannis, înainte de prezidențiale, la Cluj – Napoca. Aproximativ 3000 de membri și simpatizanți ACL Alba prezenți

Publicat

Foto-ACL.ALBA-5 Sâmbătă, începând cu ora 11.00, în Piața Lucian Blaga din Cluj Napoca a avut loc unul dintre ultimele evenimente majore ale campaniei electorale pentru președinția României ale Alianței Creștin Liberale, în Transilvania, un important miting de susținere a lui Klaus Iohannis. Printre cei aproape 20.000 de participanți veniți din toată Transilvania, s-au numărat și circa 3.000 de membri și simpatizanți ai ACL Alba. La eveniment au fost prezenți numeroși lideri naționali ai ACL, în frunte cu Klaus Iohannis (președintele PNL, copreședinte al ACL și candidatul ACL la alegerile prezidențiale), Vasile Blaga (președintele PD-L, copreședinte al ACL și șeful de campanie al ACL pentru alegerile prezidențiale) și Cătălin Predoiu (premierul desemnat al ACL).

Gazdele evenimentului au fost cei doi copreședinți ai ACL Cluj, liberalul Marius Nicoară (senator PNL de Cluj) și democrat-liberalul Daniel Buda (europarlamentar). De altfel, cei doi au fost primii care s-au adresat participanților, după ce, în deschiderea evenimentului, îndrăgitul interpret de muzică populară Nicolae Furdui Iancu a intonat imnul național al țării.

Între vorbitori au urmat, la rând, importanți lideri ai Alianței Creștin Liberale de la nivel național (Ludovic Orban sau Mihai Răzvan Ungureanu) și Alin Tișe (ACL Cluj Napoca), Stelian Dolha și Ioan Oltean (ACL Bistrița-Năsăud), Raluca Turcan (ACL Sibiu), Ciprian Dobre și Dorin Florea (ACL Mureș),

Foto-ACL.ALBA-7De asemenea, între vorbitori s-a remarcat și senatorul PNL de Alba, Teodor Atanasiu (copreședinte al ACL Alba). Toți vorbitorii au prezentat idei importante din proiectul candidatului ACL pentru președinție („România lucrului bine făcut”) și au averizat electoratul privind pericolul pe care Victor Ponta și PSD, un partid dominat de baroni penali, îl reprezintă pentru România. Un moment bine primit de către cei prezenți la eveniment a fost apelul copreședintelui ACL Alba, Teodor Atanasiu, ca Transilvania să sprijine un candidat serios, un ardelean, în lupta pentru funcția de președinte al țării.

Spre finalul evenimentului s-au adresat mulțimii, Cătălin Predoiu și Vasile Blaga, care au vorbit despre necesitatea ca România să aibă, în sfârșit, un președinte care pune accent pe dezvoltare economică, pe statul de drept, pe sănătate, educație, protecția minorităților ș.a.m.d., adresând, totodată, și un important apel către concetățenii maghiari: „Indiferent de originea etnică, suntem toți cetățenii acestei țări și îi suntem datori să nu precupețim niciun efort spre a o dezvolta, astfel încât și noi și copiii noștri, și urmașii lor, să trăiască în România pe care o dorim. Iar dacă noi, etnici români fiind, susținem un etnic sas, un om serios, un om al lucrului bine făcut, este clar că frații noștri maghiari nu trebuie să aibă nicio reținere în a-l susține pe Klaus Iohannis spre a fi președintele României, țara noastră a tuturor”.

Foto-ACL.ALBA-3Momentul culminant l-a reprezentat discursul susținut de Klaus Iohannis. Candidatul ACL la președinția României a mulțumit tuturor celor prezenți, dar și celor de acasă care nu au putut fi prezenți la eveniment și l-au urmărit la televizor, pentru susținerea oferită din momentul în care a fost desemnat ca și candidat oficial al ACL. Iohannis a prezentat și el câteva idei majore din programul de campanie a cerut tuturor românilor, indiferent de etnie și localitatea de proveniență, să iasă la vot în 2 și în 16 noiembrie. De asemenea, le-a promis tuturor că va fi președintele pe care și-l doresc și de care România are nevoie în următorii ani. „Victorie! Este cuvântul de ordine”, a conchis Klaus Iohannis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ocneanul

    sâmbătă, 25.10.2014 at 22:18

    La gunoi cu voi!Nu va e rusine,dupa ce ati facut de 10 ani?Nesimtitilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax