Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ultimul protest al transportatorilor pe drumurile din județul Alba. Vor opri activitatea dacă nu se rezolvă problema RCA

Publicat

14341789_1220261864662078_121820588_nUn nou protest al transportatorilor îngreunează traficul pe DN1, sensul de mers Sibiu- Alba Iulia.  Protestatarii au anunțat că acesta este ultimul semnal adresat autorităţilor cu scopul de a atrage atenţia asupra „necesităţii opririi acestui jaf pus la cale de către ASF împreuna cu cei pe care îi protejează”, iar în cazul în care Guvernul nu va adopta nicio măsură pentru rezolvarea situației, transportatorii anunță că vor opri activitatea.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (08:50), în județul Sibiu, traficul rutier pe DN1 se desfășoară îngreunat (cu viteză redusă) între localitățile Săliște și Miercurea Sibiului, pe sensul de mers dinspre Sibiu către județul Alba.

Reamintim că nemulţumirile transportatorilor sunt legate de creşterea exagerată a tarifelor la asigurările de tip RCA.

„Dacă nici până la data de 15 septembrie Guvernul nu adopta nici o măsură în vederea rezolvării acestei probleme de interes naţional/ strategic, transportatorii sunt nevoiţi să oprească activitatea de transport rutier.

Persoanele fizice şi juridice din România au fost jefuite doar în ultimul an de sume astronomice, de ordinul sutelor de milioane de euro, prin tarifele practicate la această categorie de asigurări.

Dacă Guvernul (desi nu este direct responsabil, dar este singurul care mai poate interveni în acest moment) nu blochează tarifele la maximele solicitate de asociaţiile profesionale din transporturi, o mare parte dintre societăţile care activează în industria transporturilor vor intra în faliment sau îşi vor reduce drastic activitatea.

Sperăm că măcar acum, în al douăsprezecelea ceas, Guvernul să intervină şi să oprească acest jaf instituţionalizat.

Pe această cale, ne exprimăm regretul faţă de persoanele care, fără voia lor, au fost angrenate în blocajele din trafic prin toată ţara”, a fost mesajul transmis de protestatari” spuneau protestatarii în urmă cu o săptămână.

Reamintim că transportatorii cer ca asigurarea obligatorie auto să ajungă la nivelul maxim de 4.907 lei/an.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) anunţa la începutul seriei de proteste (16 august) că atrage atenția Guvernului, Parlamentului și Președinției României că transportatorii rutieri s-au săturat de lipsa de măsuri a autorităților față de criza din piața RCA, după ce tarifele pentru camioane la clasa B0 s-au dublat, ajungând la peste 22.000 de lei pe an, de la 4.000 lei în 2014.

Astfel, până când primele RCA vor fi reduse la valorile maximale conforme cu datele cuprinse în raportul întocmit anul acesta, pentru perioada 2013 – 2015, de către compania de consultanță Milliman la cererea ASF, vor circula cu viteză redusă.

Transportatorii rutieri care participă la greva japoneză au avut în parbrizul autovehiculelor afiş cu mesajul ”Protest RCA – Merg o oră pe zi cu 30 km/h – Vreau să trăiesc”.

Pe lângă această grevă japoneză, UNTRR împreună cu celelalte asociații patronale din transporturile rutiere vor organiza în data de 15 septembrie 2016 un mare protest la nivel național.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax