Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ultramaratonistul Polgar Levente a alergat, de 1 Decembrie, cu drapelul naţional, de la Aiud la Alba Iulia

Publicat

levi polgar 1Ultramaratonistul Polgar Levente Ioan a alergat, de 1 Decembrie, 30 de kilometri, de la Aiud la Alba Iulia, purtând drapelul naţional. Iniţiativa a fost menită să evidenţieze respectul pentru militarii care luptă în teatrele de operaţiuni.

“Am avut această iniţiativă de a alerga de la Aiud la Alba Iulia, în cinstea soldaţilor răniţi, veterani ai diferitelor teatre de operaţiuni, care vor participa la jocurile olimpice Invictus 2017 din Canada. Este prima dată când vor participa şi militari români la acest eveniment”, a declarat Polgar Levente, pentru Alba24.ro.

În cursa de la Aiud la Alba Iulia, sportivul a fost însoţit de un prieten, Mircea Mureşan, cadru militar la Aiud. Cei doi au pornit de la Aiud în jurul orei 7.30 şi au ajuns la Alba Iulia în jurul orei 10.30, pentru a participa la evenimentele de Ziua Naţională din Capitala Marii Uniri.

Levi, aşa cum îi spun prietenii, aiudean de origine maghiară, aleargă maratoane şi ultramaratoane alături de alţi sportivi, pe care, uneori, îi şi depăşeşte în clasament.

Ultramaratonistul a stabilit, în iulie, un nou record naţional, alergând 1011 km în 14 zile. A traversat România de la vest la est.

Sportivul de 35 de ani şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident feroviar când avea doar 6 ani, însă asta nu l-a împiedicat să facă performanţă şi să se implice în acţiuni de sprijin al comunităţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. adrian frentiu

    joi, 01.12.2016 at 13:10

    BRAVO L E V I;esti un roman mai roman ca unii romani:SÄ TRAIESTI MULTI ANI FERICITI SI SÄNÄTOSI !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax