Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un albaiulian, războinic în celebrul serial „Vikings”. Detalii din culisele filmului care a cucerit lumea

Publicat

12294903_1242780942417871_624451477777212060_n Putem spune că unul dintre cele mai urmărite seriale ale momentului, „Vikings” îi inspiră pe unii dintre fani să intre în atmosfera timpurilor învăluite în legendă, astfel că nu puţini sunt cei care şi-ar dori să ajungă pe platourile de filmare. Unul dintre fani chiar a reușit și, mai mult, a făcut parte din distribuție. Și nu vorbim despre un scandinav, ci despre un albaiulian. Alex Stanciu, unul dintre „dacii” de la Garda Apulum, și-a văzut visul cu ochii și a trăit cinci zile de neuitat alături de actorii celebri din „Vikings”.

Se spune că trebuie să fii omul potrivit la locul potrivit. Se pare că acest proverb îi vine mănușă lui Alex, pentru că a ajuns să fie printre puținii români și cu siguranță singurul albaiulian care apare în celebrul serial „Vikings”.

A fost omul potrivit pentru că a fost selectat probabil dintre mii de oameni și în locul potrivit pentru că a decis peste noapte să plece în Irlanda (locaţia de filmare), să-și încerce norocul, fără a-și imagina o clipă că va ajunge să „facă istorie” în serialul pe care îl urmărea de ani de zile.

„Eu am locuit o scurtă perioadă de timp în Irlanda și am văzut pe pagina lor de Facebook că au nevoie de oameni. Le-am trimis o scrisoare, pentru că pe mail nu te bagă în seamă, mai exact am descărcat un formular cu date despre mine, înălțime, ocupație,  pasiuni, și l-am trimis alături de o fotografie. La scurt timp am primit un răspuns și așa am ajuns la Hollywood Wicklow (un sat din Irlanda – n.r.)”, spune Alex pentru Alba24.

(P)  Haine sport pentru orice sezon, pe FashionSport.ro. Peste 40.000 de articole sport de bărbați, femei și copii.  Adidași alergareghete baschetpantofi ciclism, ghete fotbal, pantofi skate, adidasi fitness sau drumeție, de la 900 de branduri: Adidas, Jack and Jones, Nike, Pierre Cardin, Puma, Londsdale, Under Armour, Brithish Knights, New Ballance, Karrimor, Soul Cal, Everlast, Dunlop, Kangol, Vans etc. Reduceri mari în fiecare zi

13183221_1291391000890198_2058905803_n Ca o picanterie pentru fanii serialului, Alex ne spune că inițial s-a dorit ca sezonul patru să fie format din mai multe episoade și să fie final de serial, însă pentru că publicul pare să fie încă foarte interesat, a fost hotărâtă lansarea încă unui sezon.

Despre costumația pe care trebuia să o poarte în jur de 10 ore pe zi spune că pare destul de grea în imagini, însă în realitate lucrurile sunt diferite. Coiful și armele erau din plastic, iar scutul era din fibră de sticlă. Precizia și detaliile minuțioase cu care era realizată toată recuzita îți dădea impresia că sunt din fier, spune Alex.

Tânărul albaiulian ne-a povestit cum petreci o zi în lumea Vikingilor atunci când faci parte din armata saxonă condusă de Aethelwulf.

„Eu am fost pe finalul filmărilor, am fost cinci zile. Mă trezeam la 3-4 noaptea, mergeam cam jumătate de oră până ajungeam la autocarul lor și până pe platoul de filmat mai făceam o oră. Odată ajuns în Wicklow, primeam un mic dejun după care treceam la machiaj și echipat. În jur de 50 de oameni se ocupau de acest aspect. Se punea foarte mare preț pe detalii. Trebuia să fii perfect, să nu ai prea multă sau prea puțină <mizerie> pe față. În momentul în care eram pregătiți, eram duși pe <câmpul de luptă>”, spune albaiulianul.

13220048_1291391170890181_144468986_n Deși poate pentru multă lume pare destul de ușor să fii un simplu figurant într-un serial, în  cazul de față nu era tocmai simplu. Pe lângă frigul de afară, în medie 2 grade Celsius, care trebuia îndurat aproximativ 12 ore, lupta cu vikingii și „alergatul” după ei erau destul de solicitante.

„Am avut colegi care clacau din cauza oboselii, oameni care au făcut hipotermie din cauza frigului, deci nu este chiar așa de simplu. Plus că nu ai mobilitate, pentru că sub echipamentul de soldat trebuie să ai haine groase și faptul că trebuie să te miști destul de mult este epuizant,” mai spune albaiulianul.

Despre actorii din film, Alex spune că a fost surprins să constate că personalitatea eroilor nu coincide cu cea pe care o etalează în viața reală. De exemplu, Moe Dunford, actorul care îl interpretează pe Aethelwulf, este unul din cei mai veseli și deschiși actori.

Gustaf Skarsgård, cunoscut mai mult ca Floki, este singuratic și nu prea sociabil, iar Alexander Ludwig, Bjorn, era foarte detașat și puțin nepăsător.

Pe Alex îl vom putea vedea cel mai probabil în ultimele episoade din sezonul patru al filmului.

daci romani legiunea a xiii a gemina la cluj Alexandru Stanciu are 21 de ani, a absolvit Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și este student la Facultatea de Arheologie.

Pasiunile sale nu sunt dintre cele mai obişnuite. Acesta iubește animalele exotice – în prezent mai are trei șerpi după ce și-a vândut o mică grădină zoologică înainte să plece în Irlanda. Este și un priceput fierar, lucrează cu fier forjat, dar nici gătitul nu îi este străin.

Nu în ultimul rând, susţine reprezentaţiile de reconstituire istorică în echipa Lupii Apulonului de la Muzeul Național al Unirii, fiind arcașul trupei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax