Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Un altfel de Ajun. Liceul Teoretic Teiuș s-a transformat într-o „casă” primitoare cu mulți colindători

Publicat

În Ajunul Crăciunului, Liceul Teoretic Teiuș s-a transformat într-o „casă” primitoare unde „gazdele”, cadrele didactice, au așteptat colindătorii.

Zeci de elevi au colindat cadrele didactice ale Liceului Teoretic Teiuș în seara de Ajun, promovând moștenirea culturală românească și au expus valorile foclorului nostru în care se răsfrâng și datinile și obiceiurile prilejuite de sărbătorile de iarnă.

Activitatea extracurriculară de animație culturală a oferit posibilitatea elevilor de a descoperi sufletul autentic al poporului român și sensibilitatea colindelor care au marcat punctual obiective specifice precum: conștientizarea moștenirii culturale la nivel local, național, european și a locului ei în peisajul multicultural universal, dezvoltarea capacității de dezvoltare a mesajului din artă, precum și valorificarea elementelor de patrimoniu cultural.

Elevii claselor de liceu (IX-XII) au intensificat atmosfera sărbătorilor de iarnă prin intonarea colindelor specifice zonei, și-au manifestat bucuria de a fi împreună, precum și entuziasmul și farmecul specifice vârstei. Printre colindători au fost și generații de elevi, actualmente studenți, care au absolvit cursurile Liceului Teoretic Teiuș.

Cadrele didactice participante la activitate au fost: prof. Marius Pintea, prof. Corina Radu, prof. Mihaela Suărășan, prof. Nicoleta Cîmpean, prof. Romina Pop, prof. Sanada Jude și prof. Maria Pascu.

„În seara de Ajun școala a răsunat de urările epico-lirice ale elevilor veniți cu bucurie și entuziasm să vestească Nașterea Domnului. A fost o seară mirifică în care poezia colindelor de o mare frumusețe a degajat o atmosferă plină de entuziasm, exprimând dorințele și năzuințele oamenilor. Prin numărul mare, prin frumusețea muzicii și poeziei, colindele au dominat întrega seară. În acest cadru, noi, cadrele didactice, am oferit, oportunitatea elevilor noștri de a se lăsa cuprinși de vraja mirifică a Crăciunului și de a păstra și duce mai departe ceea ce ne individualizează ca popor: tradiția și obiceiurile”, a declarat Marius Pintea, directorul Liceului Teoretic Teiuș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax