Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Un altfel de colind”: Colinde tradiționale, interpretate de elevii Liceului cu Program Sportiv din Sebeș

Publicat

Săptămâna aceasta, elevi de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” din Sebeș au interpretat colinde tradiționale pe scenă în prezența primarului municipiului Sebeș, Dorin Nistor într-un decor de basm, într-o „vreme ca aceasta însetată de colinde pentru suflet”.

Cei care au „spart gheața” au fost elevii de la clasa pregătitoare, clasa I, a II-a, a III-a și a IV-a din cadrul învățământului special, cuprinși în programul pentru prevenire a abandonului școlar. Aceștia au fost coordonați de prof. Lidia Ursu, prof. Petruse Adriana și de Margareta Iancu, mediator școlar pentru rromi. Cei mici au interpretat două colinde în limba rromani: „O phuro parne balenca” și „Ades biandilo Hristos”.

Apoi au urmat elevii din clasa a V-a B și a VII-a B, de la învățământul special și din clasa a VIII-a cu deficiențe grave care au interpretat „Un altfel de colind” și „Domn, domn să-nălțăm!”, dovedind talent și încredere în forțele proprii, coord. de prof. Diane Popa.

Elevii din clasele mai mari, a IX-A și a X-a au condus repertoriul urărilor și al colindatului pe meleaguri tradiționale interpretând două colinde locale din zona Săscioriului: „Ia sculați boieri sculați” și „Am pornit cu colindatul”. Au fost coordonați de prof. Cornelia Cosma și de prof. Liana Miclăuș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax