Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe o păşune, la Teleac. Pilotul, patron la o firmă din Alba Iulia, a fost rănit

Publicat

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat, vineri seara, pe o păşune, foarte aproape de râul Mureş, din apropierea localităţii Teleac, aflată la aproximativ 7 kilometri de Alba Iulia. Administratorul firmei „7 Uşi” din Alba Iulia, Zaharie Groza (56 de ani), care pilota avionul, a fost rănit.

În zona Teleac este amenajată o pistă de decolare-aterizare pentru avioane de agrement de mici dimensiuni. Aceasta aparţine omului de afaceri Zaharie Groza. El este cel care pilota avionul, în momentul în care s-a prăbuşit. Bărbatul a suferit o fractură la mână.

Zona în care a aterizat forţat avionul se află foarte aproape de râul Mureş, în afara pistei.

UPDATE: Din primele informaţii, pilotul a fost nevoit să aterizeze forţat din cauza unei întreruperi în funcţionarea motorului. Ar fi încercat să îl repornească în zbor, nu a reuşit şi a aterizat în condiţiile amintite. Avionul are două locuri, iar bărbatul era singur în avion, în momentul accidentului. A fost transportat la spital pentru investigaţii medicale suplimentare.

UPDATE1: Potrivit unor martori, Zaharie Groza ar fi coborât singur din avion, după ce a reuşit să aterizeze. Din cauza şocului, ar fi leşinat. Un bărbat aflat în apropiere l-a ajutat să-şi revină. Pilotul are o experienţă de peste 2000 de ore de zbor. 

UPDATE2: Potrivit IPJ Alba, “la ora 19.26, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin 112, cu privire la faptul că, pe raza localităţii Teleac s-a prăbuşit un avion de mici dimensiuni.

La faţa locului s-a deplasat echipa complexă de cercetare formată din poliţişti ai Serviciilor de Investigaţii Criminale, Criminalistic, Transporturi şi ai Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care au constatat că pe păşunea localităţii Teleac, la circa 20 metri de malul stâng râului Mureş şi 10 metri de drumul de hotar care duce la fosta balastieră, se afla prăbuşit un avion ultrauşor prevăzut cu două locuri.

Pilotul acestuia, G.Z., de 56 de ani, din Alba Iulia, acuza dureri la nivelul braţului stâng.

O echipă SMURD Alba care s-a deplasat la faţa locului, a acordat îngrijiri medicale pilotului şi l-a transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Alba unde a rămas internat, având fracturi la nivelul antebraţului stâng.

Din primele cercetări efectuate s-a constatat că vineri după-amiaza pilotul a efectuat mai multe zboruri deasupra municipiului Alba Iulia, iar, la un moment dat, din cauza unei defecţiuni la motor, a încercat o manevră de aterizare forţată pe terenul din apropierea hangarului său.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pilotul deţine autorizaţie de zbor.

În cauză cercetările sunt continuate, în acest sens fiind anunţat Centrul de Investigare şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile din cadrul Ministerului Transporturilor, care urmează să trimită la faţa locului specialişti pentru a stabili cauzele producerii accidentului.”

FOTO: Cătălin Crăciun

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. ALBAIULIAN

    duminică, 23.06.2013 at 10:54

    7 usi , 7 usiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii???

  2. Raul89

    duminică, 23.06.2013 at 12:01

    Foarte bine ! sa nu mai zboara pe deasupra terenului meu si casei mele !

    ****** pe avionu lui !!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax