Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un consilier local din Aiud reclamă dispariția a sute de tone de piatră cubică din granit rezultate după decopertarea unor străzi

Publicat

Un consilier local din municipiul Aiud acuză de proastă gestionare și de furt administrația publică locală și a anunțat că va face plângere penală la DNA, Poliția Economică și Curtea de Conturi. Este vorba despre modul în care a fost folosită cantitatea de peste 700 de tone de piatră cubică din granit din urma decopertării unor străzi din municipiu.

Consilierul local Tiberiu Budușan acuză faptul că, din cele peste 700 de tone de piatră care ar fi trebuit contabilizată și gestionată, provenită în urma decopertării unor străzi din Aiud, la această oră mai este foarte puțină, uşor peste 70 de tone și din aceasta se vinde, „la negru”, unor persoane ce fac parte din cercul de prieteni ai conducerii administrative a municipiului.

„Deși această acțiune se poate numi furt, se pare că celor din administrație nu le pasă. Își bat joc de noi. Se fură cu camionul și nici măcar nu se sinchisesc să-și acopere urmele. Vă aduc drept dovadă câteva fotografii în care se vede cât se întindeau grămezile de piatră, cât a mai rămas și urmele de roți de camion lăsate ca urmare a transporturilor făcute. Am și informații despre persoane cărora li s-a dat/vândut piatră”, afirmă consilierul Tiberiu Budușan.

Tensiunea dintre consilierul local și administrația publică locală a început în urmă cu aproximativ o lună, atunci când acesta a inițiat un proiect de hotărâre prin care se propunea acordarea, cu titlu gratuit, unei cantităţi de piatră bisericii ortodoxe din localitatea aparținătoare Gârbova de Jos, proiect respins de către coaliția majoritară a Consiliului Local Aiud. Atunci, spre surprinderea majorității celor care au asistat la ședință, s-a aflat că, din cele peste 700 de tone, atât cât – potrivit calculelor – ar fi trebuit să rezulte în urma decopertării unor străzi, administrația locală mai are doar aproximativ 122 de tone și că această piatră nu a fost nici măcar contabilizată, deși, potrivit legii, așa ar fi trebuit să se întâmple.

„Alții, cum sunt cei din Alba Iulia, dau bani grei pentru astfel de piatră. Este inadmisibil ca o materie primă care ar costa aproximativ 700 lei pentru o tonă, adică o valoare de aproximativ 500.000 lei, să nu fie evidențiată în actele contabile ale Serviciului Public ce se ocupă de administrarea patrimoniului municipiului. În aceste condiții, nici nu încape îndoială că fiecare a făcut ce și cum a vrut cu această piatră. Există două explicații posibile pentru acest lucru: ori s-a greșit și nu s-a contabilizat, dintr-o neglijență, ori nu s-a contabilizat cu bună știință. Oricum, oricare ar fi cauza, cei vinovați trebuie să plătească”, a declarat consilierul Budușan.

Dorel Lazăr

jurnalist independent

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. albaiulianca

    duminică, 14.04.2013 at 22:38

    Super reportaj! Domnule jurnalist, cred ca este mare nevoie si de o ancheta despre ce s-a intamplat cu piatra cubica din Alba Iulia care a fost scoasa din zona istorica. Este vorba de cantitati uriase, de sute de tone de piatra care tot asa, a fost impartita intre „cunostinte” cand ea valoreaza undeva la 200 lei/mp si s-au platit bani grei pe piatra adusa din China, Daca doriti un pic de ajutor, va pot calcula exact cati mp de piatra cubica valoroasa, datand de la mijlocul sec. al XIX-lea a fost inlocuita cu nenorocirea asta din China. Avand in vedere ca in marele proiect de reabilitare a Cetatii nu exista articol de lucrari denumit „recuperare materiale de constructii”, asa cum ar fi normal (cred ca a fost o scapare mai mult decat intentionata!!!) , tot ce s-a recuperat din Cetate: caramida, piatra, piatra cubica, a ajuns fie la gunoi fie in curtile „cunostintelor”.

  2. Marius

    luni, 15.04.2013 at 11:49

    Bravo! Era cazul sa se sesizeze cineva. Eu am vrut sa cumpar OFICIAL piatra cubica de acolo dar, am fost trimis la plimbare pe motiv ca nu este de vanzare. Acum vad ca am abordat situatia „gresit”. In orice caz sper sa vad un rezultat concret. Nu cred ca Josi e strain de fenomen si nici clica lui.

  3. Pingback: Primarul din Aiud neagă toate acuzațiile aduse de consilierii locali PDL: Vezi ce spune despre piatra cubică, deșeuri și arborii tăiați din centru | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax