Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Un drum din judeţul Alba, distrus de viiturile din vara anului 2018, impracticabil la 8 luni de la dezastru

Publicat

drum

Un drum de aproximativ 4 kilometri, între Cricău și Tibru a fost distrus de viiturile din vara anului 2018. Drumul asigura accesul locuitorilor din zonă la peste 100 hectare de hectare de pășuni și fânețe. În ultimele 8 luni, drumul a fost impracticabil și din acest motiv suprafețele de pământ nu au putut fi întreținute.

Cetățenii din zonă au apelat la Consiliul Local, la Consiliul Județean şi la Prefectură, dar până în acest moment nu a fost pornită nici o acțiune de refacere a drumului.

colaj drum forestier cricau

Un consilier local ALDE a prezentat situația cu care se confruntă de mai bine de 8 luni locuitorii din zona Cricău și cât de greu se pot descurca fără a avea acces la pășunile sau fânețele la care se poate ajunge doar printr-un drum afectat de inundaţiile din vara trecută.

Acesta a declarat că, în lipsa unei reacții din partea Consiliului Local sau a Guvernului, mai mulți cetățeni din zonă vor începe să facă muncă voluntară pentru a ajuta la repararea drumului.

”În urma viiturii de anul trecut, de pe valea Cricăului, pe o distanță de 4 kilometri, de la locul numit Poiana și până la locul numit Frasen drumul respectiv a fost distrus. Acest lucru a dus la imposibilitatea accesului la pășuni sau la fânețe și la pădurile deservite de acest drum de acces.

claj 2

Acest drum asigură legătura între localitățile Cricău și Tibru pe o suprafață de pășuni și de fânețe, de aproximativ 100 de hectare. Suprafețele nu pot fi exploatate și întreținute din cauza lipsei drumului de acces.

De asemenea, la 240 de hectare de pădure, locuitorii nu au avut acces în iarna ce a trecut pentru a-și putea procura lemne pentru încălzire.” a declarat Dumitru Vasile Dîrlea, consilier local ALDE în comuna Cricău.

Cetățenii comunei vor să devină voluntari

”În data de 9 februarie, am participat la adunarea crescătorilor de animale din Cricău la care au fost prezente şi oficialitățile din comună. La discuțiile cu crescătorii de animale din comuna Cricău, a reieșit nemulțumirea cetățeanului deoarece nu s-a reparat drumul de pe valea Cricăului. Au trecut aproape 8 luni și administrația locală nu a reușit să refacă nici 10 la sută din drumul distrus.

Asociația și cetățenii din comună au depus o solicitare scrisă către primăria din comună și consiliul local din Cricău, dar nu au primit nici un răspuns.

De asemenea, au depus și o solicitare către Consiliul Județean Alba și răspunsul a fost că drumul județean se află în administrația UAT Cricău.

collage3

De la Prefectura Alba, răspunsul a fost că, în baza constatării comisiei pentru situații de urgență, au fost trimise către guvern solicitarea acordării unui sprijin de urgență.

Administrația locală le-a spus crescătorilor de animale că nu au fonduri pentru repararea și refacerea acestui drum, cu toate că crescătorii de animale au plătit în 2018 și ianuarie 2019 suma de 150. 000 de lei. Administrația locală a spus că acest drum va fi deschis, cumva, în cursul anului 2019. Crescătorii de animale și unii cetățeni și-au pierdut încrederea în administrația locală și sunt hotărâți să se implice personal.

Am completat un tabel cu 150 de semnături și l-am trimis către București. Am trimis către guvern, Camera Deputaților și Senat, semnăturile oamenilor din Cricău, de asemenea în luna martie dorim să ne implicăm voluntar în repararea drumului”, a mai declarat consilierul din Cricău.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 15.02.2019 at 21:17

    Ce faci Romane, nu sari la cap ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax