Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Un milion de stele” la Blaj. Sute de lumânări s-au aprins în semn de solidaritate faţă de cei vârstnici, săraci, bolnavi sau familiile cu mulţi copii

Publicat

15078774_1196003923793313_2196032796264742943_nCaritas Blaj i-a invitat pe cetățenii din mai multe orașe și localități să asiste la un gest de solidaritate faţă de cei vârstnici, cei săraci, bolnavi sau familiile cu mulţi copii. Evenimentul  „Un milion de stele” a avut loc și la Blaj unde oamenii au fost așteptați în faţa Catedralei Arhiepiscopale Majore „Sfânta Treime”, să aprindeţi o candelă şi să lasaţi o donaţie pentru aceste persoane nevoiaşe.

Prin donaţiile realizate în schimbul celor 800 de lumânări , participanţii solidarizează cu vârstnicii, copiii nevoiaşi şi persoanele cu dizabilităţi.

„Mulţumim încă o dată tuturor blăjenilor care au participat la evenimentul nostru! A fost o seară deosebită plină de căldura candelelor dar şi a sufletelor bune strânse pe explanada Catedralei din Blaj. Donaţiile strânse (1.468,-LEI) la Blaj sunt darul nostru din postul Crăciunului pentru cei lipsiţi, bolnavi sau aflaţi în nevoi. Vă mulţumim tuturor! Dorim să amintim unul din partenerii noştri tradiţionali din Germania, Humanitäre Hilfe Windesheim e.V., care ne-a anunţat că a pregătit pentru scopul anunţat de noi alimente şi produse în valoare de 10.000 de euro, pe care le vor aduce zilele următoare cu un camion special.” a transmis Caritas Mitropolitan Blaj.

Caritas Blaj organizează acest eveniment simultan în opt localităţi:

Blaj, pe esplanada Catedralei Greco-Catolice „Sfânta Treime”;
Mediaş, în faţa Bisericii Greco-Catolice din cartierul Vitro;
Braşov, Piaţa Sfatului;
Târnăveni, Parcarea din faţa magazinului Profi;
Teiuş, Parcul Crucii luminoase;
Cetatea de Baltă, Grota Lourdes;
Cenade, Troiţa Eroilor;
Bucerdea Grânoasă, în faţa Primăriei.

„Un milion de stele” este o campanie de sensibilizare şi de solidaritate cu cei aflaţi în nevoie, care doreşte să atragă atenţia societăţii civile şi autorităţiilor locale şi centrale asupra unor cauze sociale importante cu care se confruntă milioane de nevoiaşi. Caritas Blaj organizează acest eveniment din anul 2009, ediţia din acest an fiind a VIII-a pe care o găzduieşte cel mai mare ONG din municipiul Blaj.

 

sursa foto:  Caritas Mitropolitan Blaj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax