Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Un milion de stele pentru nevoiași”, acțiune a Organizației Caritas la Alba Iulia. Petiţie pentru majorarea alocărilor de la Guvern destinate serviciilor sociale

Publicat

caritas 2015 milion stele_17 Şi în acest an, Organizaţia Caritas aatras atenţia asupra importanţei solidarităţii cu persoanele mai puţin favorizate şi cu probleme de ordin social, în cadrul evenimentului „Un milion de stele pentru nevoiaşi”. Albaiulienii au aprins candele şi lumânări şi au făcut donaţii ce vor fi folosite pentru cadouri de Sărbători destinate familiilor sărace.

Manifestarea s-a derulat vineri, după ora 18.00, în Parcul Unirii, în apropierea fântânii arteziene.

„A devenit deja o tradiţie ca în fiecare an organizaţiile Caritas din România să realizeze cel mai amplu gest de solidaritate: Evenimentul „Un milion de stele pentru nevoiași”. Misiunea noastră este de a sprijini pe cei săraci și marginalizați social să se exprime și să recâștige dreptul la o viață demnă, prin programe complexe de asistență socială și prin acțiuni caritabile și umanitare. Acțiunea noastră oferă oportunitatea oricărei persoane de a face un bine exprimându-se vizibil și arătând importanța comunității și interesul purtat celor în nevoie, în ciuda tuturor dificultăților”, au transmis reprezentanții Organizației Caritas Alba Iulia.

La nivel naţional, acţiunea s-a desfăşurat în mai multe localitati.

“În mod obişnuit, din suma strânsă vom ajuta familii şi vârstnici nevoiaşi cu pachete de alimente în ajunul Crăciunului. Această acţiune, mai mult decât oricând, este un eveniment comun al organizaţiilor Caritas din Romania, în 55 de localităţi.

De această dată, cerem suportul participanţilor în semnarea unei petiţii în care solicităm să se aloce mai multe fonduri pentru dezvoltarea de servicii sociale: solicităm Guvernului să crească cu 0,3% pe an din PIB până în 2020 din bugetul disponibil. Bugetul alocat serviciilor sociale în România nu a depăşit niciodată 0,6% din PIB (media în UE variază între 2,2 – 2,5% din PIB)”, transmit organizatorii.

foto: Daniel Bloss

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax