Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Nou protest la Câmpeni împotriva proiectului de la Roşia Montană. Cei aproximativ 30 de manifestanţi au cerut întâlnire cu parlamentarii din Colegiul Apuseni

Publicat

Un nou protest s-a desfăşurat duminică, în orașul Câmpeni, începând cu ora 16.00, pentru a atrage atenţia asupra controversatului proiect minier de la Roşia Montană şi a altor probleme din zona Munţilor Apuseni. Manifestanţii au reluat acţiunile în contextul anunţării modificării legii minelor ca fiind o prioritate în această sesiune parlamentară. La acţiune au participat aproximativ 30 de persoane.

Participanţii la protest au solicitat prezența parlamentarilor din Colegiul Apuseni la o discuție pe tema exploatării miniere cu locuitorii Țării Moților în perioada următoare. Au scandat, în fața statuii lui Avram Iancu, „Uniți, salvăm Roșia Montană!”, „Uniți, salvăm Munții Apuseni!”, „Uniți, salvăm toată România!”.

Reluarea protestelor atât la nivel național, în București, Piața Universității, cât și la nivel local este motivată de faptul că modificarea legii minelor a fost anunțată ca fiind printre principalele priorități ale acestei sesiunii parlamentare, transmit organizatorii.

Aceleaşi surse susţin că nominalizarea senatorului Atanasiu la Ministerului Economiei, „cunoscut susținător al exploatării miniere, a întărit convingerea celor prezenți în piața Avram Iancu că acțiunile de protest trebuie să continue pentru ca poziția cetățenilor împotriva proiectului minier să fie cunoscută și respectată”.

De asemenea, s-a atras atenția și asupra „exploatării iraționale a lemnului din Apuseni de către marile companii și de efectele pe termen lung asupra mediului și asupra comunităților locale din Munții Apuseni”.

O altă problemă asupra căreia s-a atras atenția se referă la viitorul incert al spitalului din localitatea Cîmpeni, instituție afectată de lipsa fondurilor pentru efectuarea de reparații și achiziționarea de echipamente. Importanța funcționării acestui spital constă în faptul că oferă servicii medicale de calitate atât la nivelul orașului Câmpeni cât și a localităților limitrofe – unei populații de aproximativ 50.000 de persoane.

Acțiunea s-a încheiat în jurul orei 18.00, cu o rugăciune.

Măsurile de ordine şi siguranţă în timpul acestei manifestări au fost asigurate de jandarmi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mihai

    luni, 10.02.2014 at 14:20

    Penibili!!!!Fac mitinguri dar ei nu au alternative, mai mult , se spune ca unii sunt in camapnie electorala deja.
    Marele Utiu este ipocritul zonei …..gretosi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate