Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un nou sistem de încălzire, cu o eficiență ridicată și complet automatizat, a fost pus în funcțiune la Spitalul din Abrud

Publicat

Un nou sistem de încălzire, care folosește deșeurile lemnoase ca și combustibil, complet automatizat și cu emisii de monoxid de carbon reduse, a fost pus în funcțiune la Spitalul Orășenesc din Abrud.

Potrivit reprezentanților administrației locale, costurile de funcționare sunt acum de cel puțin trei ori mai mici față de centralele vechi, sistemul având o eficiență de 97,5%. 

Potrivit reprezentanților Primăriei Abrud, astfel s-a reușit transformarea celui mai ineficient punct termic aflat la Spitalul Orășenesc din localitate, în cel mai eficient.

„Prin studierea în detaliu a sistemelor de încălzire care au la bază Dezvoltarea Durabilă și care se încadrează în standarde de calitate, poluare și consum care sporesc dezvoltarea economiei locale, s-a ales un sistem de încălzire care foloseste deșeurile lemnoase, mai exact tocătura de lemn ca și combustibil, complet automatizat cu cele mai scăzute emisii de monoxid de carbon.

  • Costurile de funcționare sunt de cel puțin 3 ori mai mici.
  • De la o eficiență de 45% – 50% a centralelor vechi am ajuns la 97,5%
  • Stop manipulării manuale a lemnului în frig, ploaie sau zăpadă, folosim tehnologia în schimb.
  • Control absolut al temperaturii printr-un sistem avansat de automatizări”, au precizat reprezentanții administrației locale.

Investiția cu noul sistem termic pe biomasă s-a ridicat la 500.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax