Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un nou traseu turistic în Munții Apuseni, inaugurat de Salvamont Cluj. Are 12,5 km și șase puncte de belvedere

Publicat

Un nou traseu turistic în Munții Apuseni, inaugurat de Salvamont Cluj. Traseul turistic Rusești – Dâlboacă – Colții Șoimului – Rusești a fost inaugurat sâmbătă, 28 octombrie, de Salvamont Cluj. 

Iubitorii de drumeții pot vedea astfel culorile minunate ale toamnei din Apuseni, din defileul Someșului Cald și din șase puncte de belvedere din creasta de deasupra.

Inaugurarea traseului a constat sâmbătă, 28 octombrie, într-un tur ghidat organizat de salvatorii montani din Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Cluj.

Un nou traseu turistic în Munții Apuseni

Toamna aceasta, drumeții se pot bucura de peisajele minunate ale Apusenilor pe noul traseu turistic Rusești – Dâlboacă – Colții Șoimului – Rusești. 

Traseul are o lungime de circa 12,5 km, o diferență de nivel cumulată de circa 700 de metri, este marcat cu punct roșu și este clasificat drept unul ușor.

Din Rusești, se pleacă spre amonte, prin minunatul defileu al Someșului Cald. Se parcurge partea de defileu până la Dâlboacă (moara veche), apoi se începe un urcuș prin pădure până spre crestă, la locurile de belvedere, șase la număr. Din creastă, apoi, urmând Dâmbul Lung spre Colții Tarniței (ultimul punct de belvedere), turiștii se întorc la Rusești.

Traseul turistic poate fi parcurs în circa 5-6 ore și se adresează tuturor iubitorilor de munte, de drumeții sau de alergare montană, deoarece este alergabil 100%. Traseul se adresează și pasionaților de fotografii de toamnă, de plimbări cu familia ori prietenii.

Salvamontiștii din Cluj au mai transmis că traseul este foarte bine marcat și semnalizat.

Noul traseu a ajuns pe masa Ministerului Turismului, pentru omologare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax