Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Un șarpe, două șopârle și trei tarantule. Vezi cum arată „grădina zoologică” din casa unui elev albaiulian

Publicat

Un tânăr din Alba Iulia şi-a amenajat o adevărată „grădină zoologică” cu animale exotice în locuinţa familiei sale. Opţiunea lui Alex Stanciu pentru necuvântătoare mai „speciale” nu pare să-i deranjeze pe ceilalţi locatari ai casei, iar acesta şi-a luat pasiunea în serios şi le-a amenajat spaţiul noilor prieteni cum a ştiut el mai bine. 

Alex are şase animale neobișnuite, a căror simplă prezență în aceeași încăpere le-ar crea, poate, multor tineri adevărate insomnii. Este vorba de un șarpe, trei tarantule și două șopârle.

Totul a început în urmă cu trei ani, când acvariul pe care-l avea Alex s-a fisurat și toți peștii lui au murit. Atunci, tânărul a decis să-și facă alți prieteni din rândul necuvântătoarelor și a cumpărat două șopârle Gecko leopard. Apoi, a mai achiziţionat şi două tarantule: Grammostola Pulchripes și Acanthoscurria.

În urmă cu un an, albaiulianul și-a completat „colecția” cu un șarpe „corn snake”, iar ultima achiziție este o tarantulă din specia „chromatopelma cyaneopubescens”.

„Îmi plac tare mult aceste animale, chiar dacă sunt mai neobișnuite. Părinții mei nu au nimic împotriva faptului că eu am astfel de animale, ba chiar și tatălui meu îi plac”, ne-a spus Alex.

Habitatul animalelor, creaţie handmade

Alex a amenajat singur habitatul animalelor sale. Totul a început cu o bucată de polistiren îmbrăcată în ghips, apoi, pentru a da culoare, Alex a folosit chitul de rosturi şi a umplut partea de jos a acvariului cu coji de cocos mărunțite. La fel a procedat şi cu celelalte „locuinţe” ale necuvântătoarelor, iar acum tânărul albaiulian își dorește ca pe viitor să-și achiziționeze și un cameleon.

Șarpele a dispărut mai bine de o lună

Tatăl lui Alex ne-a povestit prin ce a trecut familia când au „pierdut” şarpele. Într-o zi, s-au întors acasă șarpele a fost de negăsit. Chiar dacă este inofensiv, probabil că pulsul celor doi a crescut destul de mult, când nu au reușit să localizeze animăluțul. „Când am văzut că nu e șarpele în acvariu, am căutat prin casă, am mutat mobila și… nimic. După mai bine de o lună de zile a ieșit singur, din bucătărie”, a povestit acesta.

Pentru cele șase animale speciale, Alex a cheltuit 500 de lei. Tânărul posesor de exemplare exotice susţine că nu este foarte scump să întreţii cu hrană şi alte accesorii astfel de animale.

Vedeţi în galeria foto, micul „parc zoo” din casa tânărului albaiulian:

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax