Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un tânăr marocan care locuia în Cluj, a fost filat de SRI și expulzat din România. Ar fi promovat ideologii teroriste

promovare teroristi

Publicat

Un tânăr din Maroc, dar care locuia în Cluj Napoca, a fost declarat indezirabil pe o perioada de 10 ani din rațiuni de securitate națională. 

A. Abouhamda a fost filat de către Serviciul Român de Informații, ofițerii serviciului având indicii că tânărul  ”intenționează să desfășoare activități ce constituie amenințări la adresa securității naționale.” Mai exact, tânărul ar fi promovat pe site-uri de socializare ideologia unor grupări cu caracter terorist și de asemenea, acesta ar fi fost într-un proces avansat de autoradicalizare.

 

În replică, tânărul a spus în fața magistraților de la Curtea de Apel București că postările respective criticau acțiunile grupărilor teroriste, un exemplu fiind criticarea pe contul său de Facebook, a teroriștilor ISIS, care au provocat  masacrul de la biserică din Sri Lanka, unde peste 300 de persoane și-au pierdut viața. 

Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel București în data de 7 august 2019.

Cetățeanul marocan a ajuns în Cluj Napoca pentru a obține o diplomă de masterat. După ce a terminat studiile de masterat în România, a fost preocupat de întemeierea unei familii, fapt pentru care s-a angajat la o multinațională din Cluj-Napoca. 

promovare teroristi

Pe contul său de Facebook, Adane Abouhamada, are o fotografie postată din anul 2014, în care sunt înfățișați doi membri ai grupării HAMAS alături de trei rachete. 

În apărarea sa, la Curtea de Apel București, tânărul a spus că nu este adept al mișcărilor teroriste și că a criticat, în mediul on-line acțiunile desfășurate de asemenea grupuri. De asemenea, tânărul a mai afirmat că nu vrea să se întoarcă în Maroc deoarece, în țara sa natală, nu poate avea o opinie despre sistemul politic. 

Totuși, în materialul probator, din filajul întreprins de SRI, ”din examinarea actelor dosarului, precum și a materialului clasificat, care a fost transmis de autoritatea română cu competențe în domeniul securității naționale, rezultă că există indicii temeinice în sensul că cetățeanul străin intenționează să desfășoare și, respectiv, că desfășoară activități ce constituie amenințări la adresa securității naționale,(…), acesta fiind adept al ideologiei unor grupări teroriste și aflându-se într-un stadiu avansat de (auto)radicalizare, sens în care este activ în mediul online, această activitate creând suspiciunea rezonabilă a unor identificări cu ideologia și obiectivele unor organizații teroriste”, se arată în motivarea instanței din București. 

În urma procesului tânărul nu a facut contestație la decizia Curții de Apel București, fapt pentru care a fost obligat să părăsească țara. 

sursă foto: Facebook, Adane Abouhamada.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate