Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Un tânăr student din Alba Iulia a câștigat, alături de echipa UTCN, locul 1 la un concurs de inginerie seismică, în SUA

Publicat

O echipă de studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca a câștigat locul 1 la Concursul Internațional de Inginerie Seismică – Seismic Design Competition (SDC), desfășurat în perioada 11 – 14 aprilie la San Francisco, Statele Unite ale Americii.

Între membrii echipei s-a aflat și Victor Penciu, un tânăr din Alba Iulia, student la inginerie. „Ambiția și optimismul sunt câteva din calitățile care îl fac pe Victor un bun membru al echipei. Eficiența este unul dintre punctele lui forte”, este descrierea acestuia făcută de către reprezentanții UTCN SDC.

Seismic Design Competition este un concurs de inginerie seismică desfășurat anual în cadrul unei conferințe organizate de Earthquake Engineering Research Institute (EERI). Conferința întrunește specialiști atât din domeniul ingineriei seismice, cât și din domenii conexe, care încurajează studenții să se implice, abordând practic problema seismului.

EERI este o societate nonprofit formată din ingineri, geologi, arhitecți, atât cercetători cât și practicanți, care și-au impus trei obiective:

  • Să reducă riscul pe care îl prezintă declanșarea iminentă a cutremurelor.
  • Să avanseze în înțelegerea noțiunilor științifice legate de acest fenomen.
  • Să cunoască mai bine efectele seismelor asupra mediului fizic, politic, economic, social și cultural.

Toate aceste scopuri pot fi realizate prin obținerea de date cât mai exacte și interpretarea lor adecvată, puse în practică prin elaborarea de planuri pentru clădiri menite să reziste minim 300 ani, ținând cont de faptul că aceasta e perioada de recurență maximă de producere a seismelor.

Competiția de design seismic pare la prima vedere foarte simplă: construirea machetei din lemn de balsa, să reziste la cutremurele simulate de masa seismică și gata. Dar nu e tocmai așa. Dificultatea concursului e dată în primul rând de numeroasele reguli ce trebuie respectate cu strictețe.

Structura realizată de către studenții UTCN a performat excepțional de-a lungul cutremurelor simulate pe platforma seismică la care a fost supusă.

La competiția desfășurată în San Francisco au participat peste 40 de universități de prestigiu din SUA și din întreaga lume.

sursa: UTCN SDC

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. facsimil

    sâmbătă, 15.04.2023 at 17:59

    felicitări 👍🏻

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax