Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un ultim omagiu adus Regelui Mihai al României. Primarul din Alba Iulia, printre cei prezenți la Peleș

Publicat

FOTO: Eduard Schneider

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost dus, miercuri, la Castelul Peleş, locul în care s-a născut acum 96 de ani, locul în care a copilărit şi locul din care a fost silit să plece în exil acum o jumătate de veac ultimul Monarh al României. A fost întâmpinat de două gărzi de onoare care au purtat drapelul României cu doliu.  

În spatele sicriului s-au aşezat în ordinea vârstei cele 5 fiice ale Regelui Mihai, precum şi nepoţii Nicolae şi Karina de România.

Rând pe rând, la Castelul Peleş, au venit preşedintele României Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose împreună cu membrii guvernului, preşedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu şi şeful deputaţilor Liviu Dragnea, reprezentanţi ai parlamentului şi guvernului de la Chişinău, ambasadori, reprezentanţi NATO. Printre cei care și-au luat rămas bun de la Regele Mihai a fost și primarul Municipiului Alba Iulia.

Istoria municipiului Alba Iulia este strâns legată de Casa Regală a României. Regele Mihai a vizitat ultima dată Alba Iulia în urmă cu aproape 10 ani. Majestatea Sa a primit, la Sala Unirii din municipiu, titlul de cetățean de onoare al orașului, de la primarul Mircea Hava. După Revoluţia din Decembrie 1989, Regele Mihai a ajuns de trei ori Alba Iulia şi o dată la Răhău, lângă Sebeș.

Sicriul acoperit cu stindardul Regelui a fost pus pe catafalc în holul de onoare al Castelului Peleş. La căpătâi i-a fost aşezată o coroniţă de flori albe, iar deasupra, pe o pernuta de catifea, a fost amplasată Coroana de Oţel a Regelui Mihai I. Este una dintre cele 3 coroane, făcută la comanda lui Carol I, dintr-un tun de la Plevna şi păstrată la Peleş.

Catafalcul a fost străjuit în permanenţă de 4 militari cu săbiile ridicate în onor, iar un al cincilea ţinea crucea simplă de lemn pe care sunt trecute doar două cuvinte: Mihai I Rege. În tot acest timp oamenii din Sinaia au ieşit pe străzi mişcaţi de momentul istoric la care au fost martori.

De la castelul Peleş, cortegiul funerar a pornit spre Bucureşti, la Palatul Regal.

FOTO: Eduard Schneider

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tara lui Papura Voda

    joi, 14.12.2017 at 16:19

    Cred ca se rascolea de scarba in sicriu la ce derbedei au fost prezenti acolo…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax