Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

(FOTO) Ușor de zis, greu de făcut: Lucrări imaginare printre gunoaie reale la lacul secat din mijlocul Sebeșului

Publicat

Lacul din centrul municipiului Sebeș, unul dintre locurile cele mai frecventate de localnici în urmă cu mai bine de 20 de ani, a devenit, în 2012, ghena de gunoi a orașului. După dispariția bărcilor, a hidrobicicletelor și, într-un final, a apei, lacul s-a transformat încet, dintr-o superbă locație de promenadă, într-0 zonă ocolită definitiv de pașii plimbăreților. Locaţia a fost folosită drept promisiune de investiţii în campania electorală, dar a fost uitată imediat după, de fiecare primar care a preluat pe rând frâiele administrației locale.

Reabilitarea vechiului lac nu a făcut până acum și, se pare, nici de acum încolo, obiectul vreunui proiect de hotărâre supus aprobării consilierilor locali, deși banii existenți la buget ar permite lejer readucerea la viață a uneia dintre cele mai frumoase locații din Sebeș. Obiectivul a fost ultima dată adus în discuție în preajma alegerilor locale, când primarul ales, Alexandru Dăncilă promitea localnicilor  că va demara cât mai repede investițiile în zonă și, mai mult, că acestea vor fi finalizate în următoarele 6 luni.

Proiectul a dat semne că ar urma să devină realitate când Dăncilă a dispus curățarea lacului și îndepărtarea acelui strat de lut cu care acesta fusese inițial sigilat. Operațiunea s-a dovedit a fi un eșec, deoarece, prin îndepărtarea respectivului strat impermeabil, lacul a devenit ca o sită ce nu mai reușea să rețină nici cea mai mică cantitate de apă. Sigilarea fundului de lac cu un stat de lut era o procedură folosită cu succes în perioada imperiului austroungar, dar, în zilele noastre, ar exista suficiente soluții viabile pentru resuscitarea respectivului obiectiv. Singura problemă este că, pentru demararea lucrărilor, este nevoie mai întâi de elaborarea unui studiu de fezabilitate și ulterior a unui proiect tehnic, proceduri nerealizate până în prezent.

Așa cum spuneam, bugetul municipiului ar permite cu ușurință realizarea unei astfel de investiții, mai ales că, de la an la an, sume considerabile de bani rămân neatinse în conturile administrației locale, iar ,doar în 2012, au fost atrase în vistieriile din Sebeş peste 11 milioane de euro. Contactat telefonic pentru a ne explica dacă intenționează să demareze investiția, primarul Alexandru Dăncilă nu a fost de găsit.

Un alt candidat la Primăria Sebeș care avea în plan, în campania electorală, reabilitarea lacului este Dorin Nistor, dar din păcate însă, din postura de consilier local, acesta nu prea mai poate face multe. Nistor ne-a explicat că îi va propune actualului primar urgentarea lucrărilor la respectivul obiectiv, deoarece reabilitarea zonei ar trebui să reprezinte o prioritate: „Problema lacului din Sebeș nu este doar aceea a apei, ci, din păcate, a întregii zone care îl împrejmuiește. Este nevoie de un gard și, nu în ultimul rând, de amenajarea întregului parc. În ultimii ani, singurele investiții care s-au făcut acolo au fost turnarea de asfalt pe alei și vopsirea băncilor, dar nu este nici pe departe îndeajuns. Trebuie realizată o analiză a copacilor din parc, deoarece mulți dintre aceștia sunt deja foarte bătrâni și pot prezenta un pericol pentru cetățeni. De asemenea, în zonă există și un loc de joacă destinat atât locuitorilor cartierului din apropiere, cât și celor care merg să se relaxeze în parc. Locația este în prezent neamenajată. Nu este de ajuns să vopsești gardul, iar înăuntru să lași leopardul. Întrebarea este, de ce se cheltuiesc an de an bani publici pentru reparații și întreținerea unor obiective minore, în defavoarea unui obiectiv de interes major? Demararea lucrărilor în această zonă ar trebui realizată imediat, iar toate aceste propuneri să fie concretizate într-un proiect de hotărâre supus aprobării în CL Sebeș, cât mai repede”.

Vedeți mai jos o galerie foto cu lacul din Sebeș, în 2012:

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Sictir

    miercuri, 29.08.2012 at 17:06

    or sa faca parcare pt biserica de linga lac aflata in constructie

  2. Strula!!

    joi, 30.08.2012 at 14:04

    domne,mai lasati-ne cu besericile…nu toti suntem religiosi..dar orasul da bani din banii tuturot,inclusiv a celor nereligios,fara sa ne intrebe,ca asa-i in ne(democratie)….avem nevoie de lac,de barci,de hidrobicicle,de patinoar,biserici sunt si asa prea multe si cam goale…de medici buni..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax