Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Vânătoarea de comori, o nouă competiție între echipele participante la proiectul SCUT, derulat de IPJ Alba

Publicat

În zona istorică a municipiul Alba Iulia, a avut loc sâmbătă, 17 iunie, ultimul concurs organizat în cadrul Proiectului SCUT – Siguranța Copiilor ne Unește pe Toți, derulat de Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia.

La competiția, intitulată ”Vânătoarea de comori”, au luat parte 11 echipe formate din câte un elev și unul dintre părinții săi, care au răspuns la chestionare plasate în 10 puncte turistice din zona istorică a municipiului Alba Iulia. Chestionarele au cuprins întrebări legate de aspecte legislative, de prevenirea consumului de droguri, prevenirea traficului de persoane, prevenirea victimizării minorilor și siguranța rutieră precum și întrebări legate de obiectivele turistice din municipiul Alba Iulia și însemnătatea lor istorică.

Pe primul loc s-a clasat echipa Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, locul II a fost ocupat de echipa Școlii Gimnaziale Micești, iar pe locul III     s-au clasat elevii Colegiului Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia.

La proiectul SCUT au luat parte elevi din clasele V-VIII, care studiază în unitățile de învățământ din municipiul Alba Iulia, iar obiectivul acestuia a fost creșterea nivelului de pregătire în vederea adoptării unui comportament bazat pe respectarea regulilor, reducerea riscului de victimizare și optimizarea comunicării între școală, autorități și membrii familiei, în folosul siguranței tinerilor.

Ultima activitate care va fi realizată în cadrul Proiectului SCUT, va avea loc duminică, 25 iunie, când, în cadrul ALBA FEST, participanții vor fi recompensați cu premii și surprize.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax