Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Vandalism la Cetatea Căpâlna, sit UNESCO: Mai multe artefacte dacice tăiate cu flexul au fost prinse de un panou de informare

Publicat

Mai multe artefacte dacice, din metal, au fost tăiate cu flexul și prinse de panoul de informare al Cetății dacice de la Căpâlna. Artefactele au fost prinse de panou cu șuruburi. 

Cetatea de la Căpâlna este înscrisă în patrimoniul UNESCO și în administrarea Consiliul Județean Alba. Muzeul Unirii din Alba Iulia plătește un paznic care să verifice cetatea. 

Acesta a și descoperit actul de vandalism, fiind și cel care a făcut poze cu piesele prinse în șuruburi de panou. Cel mai probabil a fost făcut în recent, la sfâtșitul lunii octombrie, pe timp de noapte.

Directorul Muzeului Unirii din Alba Iulia a precizat pentru alba24.ro că piesele au fost tăiate cu flexul, iar apoi au fost duse la Cetate. Sunt piese dacice, care au avut valoare, însă acum sunt distruse.

Mai mult de atât, pe lângă piesele prinse în șuruburi, autorul a aruncat cu vopsea roșie pe panou.

Momentan nu se știe dacă piesele au fost scoase din zona de protecție a cetății, sau din altă parte.

Reprezentații muzeului au precizat că au făcut o plângere la poliție pentru distrugere de monumente. Aceștia au mai spus că paznicul muzeului ar fi văzut într-o seară mai multe persoane care urcau cu motocicletele către cetate.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax