Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Vântul a stricat distracția la Domeniul Schiabil Șureanu. Telescaunul, oprit de VISCOL

Publicat

Avertizarea de cod galben de ninsoare și vând sub care se află și zonele montane din județul Alba a cam stricat socotelile celor care și-au dorit să facă mișcare pe pârtiile din Șureanu. Din cauza viscolului puternic, la o altitudine de peste 2.000 m, telescaunul nu a fost funcțional și pârtiile A1, A2 și A3 au fost închise. Ziua nu a fost pierdută pentru toată lumea deoarece teleschiul a funcționat.  Meteorologii anunță că și duminică va fi viscol în zona de munte.

Sezonul de schi la Domeniul Schiabil Șureanu a început de la 1 decembrie, iar albaiulienii și turiștii din toată țara au ocupat deja majoritatea locurilor de cazare din zonă pentru a se putea bucura de cât mai mult timp ce pârtii. Din păcate pentru cei care au ajuns sâmbătă, 9 decembrie, la Șureanu și nu știu să folosească teleschiul, ziua a fost pierdută. Din cauza vântului care a suflat cu peste 70km/h în vârful pârtiilor A, care se află la peste 2.000 m, telescaunul nu a pornit. Cei mai afectați de acest lucru au fost sportivii cu snowbordul care nu reușesc să meargă pe teleschiul care a funcționat.

ANM a emis un avertisment de Cod Galben și pentru duminică până la ora 16.00. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60-70 km/h, iar pe creste peste 80-90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax