Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Vârstnici de la Centrul „Sfânta Varvara” din Baia de Arieş, în pelerinaj la mănăstiri din judeţul Mureş

Publicat

pelerinajj

Cei 25 de vârstnici ocrotiți prin Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice „Sfânta Varvara” din Baia de Arieș au făcut recent un pelerinaj la mănăstiri din judeţul Mureş. Alături de părintele coordonator Ştefan Cordea, asistentul social Roxana Adam și de alți patru însoțitori de grup, vârstnicii s-au oprit la Mănăstirea Recea cu hramul „Nașterea Maicii Domnuluiˮ şi la Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie” de la Cipăieni.

Pelerinajul a început cu vizitarea și reculegerea la Mănăstirea cu hramul „Naşterea Maicii Domnuluiˮ din localitatea Recea, una dintre cele mai mari mănăstiri ortodoxe din judeţul Mureș şi singura biserică din Europa lucrată integral în mozaic. Pelerinii au fost primiți cu multă căldură de maica stareță Cristina Chichernea şi au asistat la Taina Sfântului Maslu, unde au fost binecuvântaţi şi miruiţi de către preoţii care săvârşeau slujba religioasă. Tot aici credincioșii au primit în dar iconițe cu hramul bisericii şi au servit masa de prânz. Periplul a continuat cu vizitarea Mănăstirii „Sfântul Prooroc Ilie” de la Cipăieni. Aici au fost întâmpinaţi cu ospitalitate de către întreaga obşte a mănăstirii în frunte cu maiaca stareţă Varvara Habic. Pelerinii s-au odihnit, au ascultat istoricul acestei mănăstiri şi s-au rugat cu pioşenie.

Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice „Sfânta Varvara” Baia de Arieș a fost înfințat în anul 2007 şi este coordonat de părintele Ștefan Cordea, paroh al Parohiei Ortodoxe Baia de Arieș. Benficiari ai acestui serviciu sunt 25 de persoane vârstnice, bolnave, singure sau fără ajutor din partea rudelor, din localitatea Baia de Arieș și din satele aparținătoare. Acestea beneficiază zilnic de o masă caldă, ajutor la îngrijirea locuinţei şi în prepararea hranei, sprijin în efectuarea cumpărăturilor, companie şi consiliere. De asemenea, beneficiază şi de servicii medicale: măsurarea parametrilor fiziologici, măsurarea glicemiei, a tensiunii arteriale şi a temperaturii dar şi de servicii de consiliere spirituală. Acest centru funcţionează în cadrul unui parteneriat încheiat între Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, Consiliul Local Baia de Arieș, Parohia Ortodoxă Baia de Arieș, Grup Şcolar „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş și Poliţia Oraşului Baia de Arieş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax