Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Vernisajul expoziției de arhitectură și fotografie „Valorificarea patrimoniului cultural al satului Corna, comuna Roșia Montană”

Publicat

Picture 035 Luni, 30 noiembrie, la Galeriile de artă, situate lângă Poarta a III-a din Cetatea Alba Carolina, a avut loc vernisajul expoziției de arhitectură și fotografie „Valorificarea patrimoniului cultural al satului Corna, comuna Roșia Montană”.

Luni, începând cu ora 17.00, a fost vernisată partea a doua a expoziției, prima având loc anul trecut, în luna august. Este vorba despre niște lucrări care s-au desfășurat pe parcursul a doi ani.

„Anul trecut, împreună cu studenții de la arhitectură, pe un proiect finanțat de Ordinul Arhitecților din Transilvania, am obținut fonduri pentru reabilitarea unei gospodării tradiționale din Corna. Am desenat fiecare amănunt al clădirii, am văzut degradările, am făcut necesarul de materiale, am cumpărat lemn, cărămidă, am găsit piatră, am cernut nisip. Tabăra practic s-a finalizat pe 15 august, dar între timp am pus în funcțiune căminul cultural din Corna, la care am lucrat anul acesta. L-am renovat în 12 zile și de atunci se proiectează filme, în fiecare sâmbătă. Anul viitor vrem să continuăm să mai restaurăm o altă clădire, ceea ce ar  însemna că putem reconstrui comunitatea, dacă ni se permite”, a transmis președintele asociației RYMA, Cristina Anghel.

Anul acesta la proiect au lucrat 28 de studenți, împreună cu voluntari, meșteri din sat și alte persoane, în total 35 de oameni.

Expoziția va fi putea fi vizitată la Galeriile de artă de lângă Poarta a III-a până în 7 decembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax