Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Veteran de război din Daia Română, sărbătorit la împlinirea a 97 de ani. Elevi de la Colegiul Militar i-au fost alături

Publicat

Veteranul de război Gheorghe Tamaș din Daia Română și-a aniversat ziua de naștere alături de elevi militari de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, cadre militare și oficialități.

În ziua de 12 ianuarie, când veteranul de război a împlinit 97 de ani, i-au trecut pragul casei elevii caporal Matias Breazu și Bogdan Golban, elev Alexandra Pop, plutonier adjutant Ioan Mihu și plutonier major Marius Voina de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, însoţiţi de șeful Cercului Militar Alba Iulia, Petruța Pop și primarul comunei Daia Română, Visarion Hăprian.

Aceștia i-au transmis lui Moș Gheorghe urări și gânduri bune și i-au oferit drapelul României, o diplomă aniversară în semn de recunoștință și apreciere, revista colegiului militar „Inimi sub drapel” și un tort.

Veteranul de război Gheorghe Tamaș s-a născut în data de 12 ianuarie 1923 la Daia Română. A făcut parte din Divizia 20 Artilerie, ca observator și a luptat în al Doilea Război Mondial în Cehoslovacia, în perioada 1944 – 1945. Amintirile războiului au rămas încă vii în mintea lui Moș Gheorghe, deși nu le-a mărturist niciodată celor dragi prin ce a trecut pe front. El și-a amintit cu durere și tristețe momentul în care un tun de câmp a explodat și mai mulți camarazi și-au pierdut viața.

sursa: Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax