Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Veteranul de război Gheorghe Hațegan din Oarda de Jos a fost înmormântat cu onoruri militare

Publicat

Veteranul de război, colonel (rtg) Gheorghe Hațegan, de 99 de ani, din Oarda de Jos, a fost înmormântat cu onoruri militare de către un pluton de militari cu Gardă de Onoare din cadrul Batalionului 136 Geniu „Apulum”.

Salvele de foc au fost trase de către un efectiv de jandarmi din cadrul Inspectoratului pentru Jandarmi Județean Alba, iar slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de preoți format din părintele paroh profesor Mihail Dan și preoții militari Constantin Bratu și Dorin Ursu.

Un public numeros prezent la capela din Oarda de Jos a dorit să îl conducă pe ultimul drum pe eroul drag al satului lor.

S-au rostit și alocuțiuni din partea Cercului Militar Alba Iulia, astfel că cei prezenți au putut afla despre exemplul moral, spiritual, militar și patriotic al consăteanului lor, participant în cel de al Doilea Război Mondial.

Gheorghe Hategan rămâne în memoria celor care l-au vizitat și l-au cunoscut ca un deosebit povestitor, cu o memorie rar întâlnită și ancorat în actualitate.

Dumnezeu să-l ierte și să-i odihnească sufletul alături de toți sfinții!

Veșnică recunoștință bravului erou!

sursa, foto: Cercul Militar Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax