Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Veteranul de război maior (rtg) Gheorghe Tamaș din Daia Română, sărbătorit la împlinirea vârstei de 99 de ani

Publicat

Născut la 12 ianuarie 1923, în Daia Română, veteranul de război Gheorghe Tamaș a împlinit miercuri vârsta de 99 de ani.

Înregimentat în cadrul Diviziei 20 Artilerie, veteranul de război a participat în cel de al Doilea Război Mondial, în perioada 1944-1945, luptând pe frontul de Vest, ca observator.

Veteranul povestește că a ajuns până în Cehoslovacia, iar experiența avută pe front a fost foarte dificilă. Își amintește și azi, cu durere în suflet, o întâmplare de pe câmpul de luptă, când un un tun a explodat, pierzându-și atunci mai mulți camarazi. Amintirile războiului au rămas vii în mintea și sufletul veteranului de război. Gheorghe Tamaș citește zilnic ziarul și cunoaște tot ce se întâmplă în lume. Are o gospodărie frumoasă și este îngrijit exemplar de fiica sa, doamna Maria Tamaș.

Ca în fiecare an, reprezentanți ai Armatei Române l-au vizitat din nou.

Urările de bine și darurile oferite (diplomă, cărți, reviste și tort aniversar) au venit din partea Cercului Militar Alba Iulia și a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, respectiv eleva caporal Larisa Buda și elevul sergent Adi Tuță (ambii premiați recent la concursul național „Eroul meu de ieri și de azi”), maior Cosmin Stan, șeful Cercului Militar Alba Iulia, dr. Petruța Pop și primarul comunei Daia Română, Visarion Hăprian.

Acțiunea face parte din cadrul proiectului de omagiere și aniversare „Credință și patrie – Mărturisiri ale veteranilor de război”, inițiat de Cercul Militar Alba Iulia în 2017 și implementat în parteneriat cu Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

foto: Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax