Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: 1 DECEMBRIE la Alba Iulia. Depuneri de coroane și primirea soliilor. Vicepremierul Dîncu, prezent la manifestări

Publicat

YouTube video


Manifestările Zilei Naționale a României au început marţi, ca în fiecare an, la Alba Iulia, cu depuneri de coroane la statuile personalităților istorice din oraș. Oficialități locale, județene, partide politice, asociații, dar și reprezentanți ai noului guvern – vicepremierul Vasile Dîncu, au fost prezente pentru a duce un omagiu celor care au schimbat destinul României.

Cei 97 de ani de la Marea Unire sunt celebrați la Alba Iulia, iar primele manifestări dedicate zilei de 1 Decembrie au fost și în acest an depunerile de coroane la busturile și statuile personalităților importante.

Ceremonii au fost organizate cu depuneri de coroane din partea Guvernului, a Senatului, Camerei Deputaților, Parlamentul European, Consiliul Local și Județean.

Nici partidele politice nu au ratat momentul, iar primii care au depus coroanele au fost membrii Partidului Social Democrat, urmați de Partidul Național Liberal, restul partidelor, primării din județ și din țară, asociații.

Ceremonialul de la Statuia lui Mihai Viteazul a început cu moment emoționant, intonarea imnului național de către cadrele militare, însoțiți de fanfară și oamenii prezenți la manifestare.
vasile dancu La Alba Iulia a fost prezent cu această ocazie și vicepremieru Vasile Dîncu, dar și Miron Cosma.

Evenimentele au continuat apoi la Sala Unirii din Alba Iulia unde și în acest an a avut loc „Primirea soliilor din Cetățile de Scaun”.

solii1 De Ziua Națională a Românei, soliile din Cetățile de Scaun ale României au transmis mesaje patriotice către autoritățile albaiuliene și naționale aflate în orașul Marii Uniri, Alba Iulia. Îmbrăcați în costume populare românești și haine de „sol”, reprezentanții Cetății Sucevei, Târgoviștei și Alba Iuliei au povestit cum „aici, s-au legat sorții Ţărilor Române sub același steag și în aceeași pecete, pentru ca toți românii, cu același grai și religie să se unească”.

Ceicare se află la Alba Iulia de 1 Decembrie vor putea asista de la ora 13.00 la parada militară cu peste 1.200 militare, iar seara se vor putea bucura de un concert susținut de trupa Voltaj.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. un albaiulian (Paul C.)

    marți, 01.12.2015 at 18:49

    Halal reprezentare a universitatii care isi sarbatoreste numele azi!Acestia va reprezinta pe linga Academie, domnule rector? Atit v-a mai ramas? Unde ati alungat oamenii valorosi si care chiar ne reprezinta orasul? La multi ani studentilor care isi sarbatoresc universitatea si profesorilor

  2. maresef

    marți, 01.12.2015 at 22:54

    Domnu’dorel…..de ce nu esti langa domn prefect….asa cum e domnu’chestor din politie ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax