Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: 12 oameni de cultură din Alba Iulia, aniversați la Cafeneaua Culturală „În așteptarea primăverii”

Publicat

YouTube video

La Cafeneaua Culturală din această primăvară, organizată joi, 28 martie, 12 personalități și oameni de cultură din Alba au fost aniversați și felicitați pentru contribuția lor la viața județului, în domeniul literaturii, al artei, muzicii, jurnalismului, medicinei, istoriei, învățământului și culturii. Pe lângă momentele de emoție transmisă de poveștile de viață ale protagoniștilor, publicul a asistat și momente de dans modern, recital de muzică și o expoziție de scupltură.

Într-o atmosferă elegantă și festivă, în Sala de Bal de la Alba Mall, și în prezența unui public distins, directoarea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, Mioara Pop, i-a adus pe scenă pe 12 dintre cei mai valoroși oameni de cultură ai momentului din Alba Iulia, pentru a-i felicita și a le asculta poveștile de viață.

Aleșii primăverii 2013 au fost dr. Mircea Frențiu, istoricul Ion Străjan, jurnalista Maria Lucia Munteanu, profesorul Ilie Moise, muzicienii Victor Geogean și Gheorghe Burz, poetul Gheorghe Tomozei, conf. univ. dr. Rodica Gabriela Chira, sculptorul Cristian Sergiu Ianza, omul de cultură Dionisie Györfi și Matilda Takacs.

Două cupluri din trupa de dans Rise up din Sibiu au oferit publicului un scurt spectacol energic și senzual.

De asemenea, muzicienii Gheorghe Burz și Victor Geogean, acmpaniați de profesorul Daniel Avram, au susținut un recital muzical la vioară, acordeon și chitară bas, cu piese din repertoriul popular și modern.

Pe scena Sălii de Bal a fost expusă o colecție de piese de ceramică și sculpturi ale artistului Cristian Sergiu Ianza. Originar din Lupeni și absolvent al Academiei Naționale de Artă Nicolae Grigorescu București, artistul este protagonistul a peste 50 de expoziții personale și peste 100 de expoziții de grup, în țară și în mai multe orașe din Europa.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România Filiala Alba-Hunedoara, Alba Mall și Palatul Copiilor din Alba Iulia.

Vă invităm să vizionați o galerie foto-video de la eveniment:

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. marcela

    vineri, 29.03.2013 at 15:25

    Comunisti de ieri si de azi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax