Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: A fost inaugurată creşa nouă din Alba Iulia, în cartierul Ampoi. Investiţie de 2 milioane lei pentru unitatea cu 60 de locuri

Publicat

20160906_104554Noua creşă din cartierul Ampoi I al oraşului Alba Iulia şi-a deschis, marţi, porţile. Locaţia are o capacitate de 60 de locuri şi oferă condiţii moderne. Valoarea investiţiei a fost de 2 milioane lei, iar lucrările au durat un an şi jumătate.

Construcţia are o suprafaţă de 852 mp şi deţine săli pentru grupa mică, la parter, respectiv pentru câte două grupe mijlocii şi mari, la etaj, dar şi vestiare, spaţii pentru servirea mesei şi de somn, grupuri sanitare, birouri pentru personalul creşei, precum şi loc de desfăşurare a activităţilor în aer liber, în curte şi pe acoperişul clădirii.

Grupele vor fi organizate pentru copii de până la un an, 1-2 ani – grupa mijlocie, 2-3 ani – grupa mare.

Unitatea va găzdui cinci grupe de copii, are 20 de angajaţi (personal didactic, îngrijitoare, asistente medicale) şi oferă servicii moderne.

Odată cu deschiderea acestei unităţi, la Alba Iulia sunt disponibile 165 de locuri pentru copii. Pe lângă cea nouă de pe strada Livezii nr. 47, mai sunt creşele de pe strada Livezii, nr. 41E (25 locuri, un loc pentru cazuri sociale) şi cea din zona Cetate (22 locuri, un loc pentru cazuri sociale), de pe strada Alexandru cel Bun.

YouTube video

„În Alba Iulia este nevoie de creșe, este nevoie de grădinițe. (…) Avem la ora asta trei creşe în municipiu, în total 165 locuri. Sunt puţine, dar pe viitor vom mai construi. Prima intenţie va fi pe bani europeni, o să vă spunem la momentul potrivit. Știți prea bine că înainte trebuie să câștigăm și proiectul. Această locaţie, înainte a fost centrală termică, nu am avut teren în zonă, nu am avut altă soluţie”, a declarat primarul Mircea Hava, la inaugurarea creşei.

La eveniment au mai participat şi viceprimarii Paul Voicu și Gabriel Pleșa, alţi reprezentanţi ai primăriei, dar și o delegație condusă de ambasadorul Statului Palestina la Bucureşti, Fuad Karim Saliba Kokaly.

Orarul zilnic al creşelor din Alba Iulia este 6.00 – 18.00. Copiii beneficiază de asistenţă medicală permanentă, două mese (mic dejun şi prânz) şi două gustări pe zi. Alimentația copiilor urmărește standardele unei diete echilibrate, adaptată cerințelor specifice vârstei, potrivit reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia. În cadrul creșelor se desfășoară activități de educație timpurie adecvate vârstei copiilor, bazate pe joc (jocul exercițiu, jocuri de imitație, jocuri de limbaj, jocuri de construcție, jocuri imaginative, etc.).

AICI, rezultatele înscrierilor la creşele din Alba Iulia, din acest an. Potrivit reprezentantului Direcţiei Creşe din primărie, Maria Dicoi, în perioada 1-9 septembrie sunt confirmate locurile pentru copii, de către părinţi, astfel încât până luni, 12 septembrie, vor fi cunoscute rezultatele finale. În ceea ce priveşte noua creşă, personalul urmează cursuri de specializare în puericultură, prim ajutor, de igienă şi baby sitter.

În acest an, au fost înregistrate 148 cereri pe 109 locuri la cele trei creşe din oraş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax