Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: A început a cincea ediție a Festivalului de Teatru de Tineret „APOLLO” de la Alba Iulia


Publicat

La Alba Iulia a început joi cea dea cincea ediție a Festivalului internaţional de Teatru de Tineret APOLLO! Deschiderea a început cu o scurtă Ceremoniea Muzeul Principia din Alba Iulia, unde a fost prezentat istoricul fondării oraşului Alba Iulia şi a trecutului său din perioada romană. Evenimentul a continuat cu spectacolul Ahile, susţinut de comania Il Luogo in Buio (Italia), iar seara cu spectacolul de teatru de foc Flamma Apulum, prezentat în Piaţa Cetăţii de către grupul Sirius (Bistriţa).

 

Timp de 3 zile, cât va mai dura festivalul, în fiecare seară începand cu ora 18.00, publicul va avea ocazia să asiste la reprezentaţii diverse, evenimentul având un pronunţat caracter multicultural.

Pornit ca un proiect cultural de tineret susţinut prin fonduri europene în Aprilie 2014, evenimentul este organizat de atunci anual de către Asociaţia Grupul Skepsis în fiecare primăvară, fiind o continuă invitaţie deschisă adresată trupelor şi companiilor tinere (organizaţii, teatre independente sau teatre studenţeşti) din toată lumea de a se întâlni, de a învăţa prin schimb de experienţă şi de a oferi spectacole diverse, reprezentative, publicului albaiulian.

Evenimentul este o componentă a proiectului cadru „Alba Iulia are Skepsis!” şi are o valoare estimativă de 117.200 lei. Asociaţia Grupul Skepsis, în calitate de Organizator şi leader de proiect, îşi asumă cu sprijinul partenerilor pe proiect asigurarea sumei de 104.200 lei (bani, servicii, resurse umane). Diferenţa este asigurată cu ajutorul Sponsorilor.

Vor fi prezentate în aer liber şi la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia 13 spectacole de teatru create în genuri diferite, de la teatrul antic, la cel medieval, alegoric, realist, modern, absurd sau experimental. Publicul va avea acces liber la toate spectacolele, în limita capacităţii spaţiilor de desfăşurare!

PROGRAM

Vineri – 20.04.2018

17.30 – EXPOZIŢIE ÎN TUŞ
Din Umbră
Artist: Mariş Guju Geta Maria
Casa de Cultură a Studenţilor

18.00 – “MUESLI” THEATRE-STUDIO (Tula, Rusia)
Cu Susul în Jos – după Liudmila Katsero
Regia: Liudmila Katsero
Casa de Cultură a Studenţilor – Sala Mare

19.20 – MASKAM RAD (Kiev, Ucraina)
Ursul – după A.P.Chekhov
Regia: Ahmed Esmurziev
Casa de Cultură a Studenţilor – Sala Studio

20.00 – DELART (Alba Iulia, România)
O cerere neobisnuita – după Karinthy Frigyes
Regia: Viorel Cioflică
Casa de Cultură a Studenţilor – Sala Mare

20.40 – SKEPSIS (Alba Iulia, România)
Nepoata-Soţie – după Eugene Ionesco
Regia: Viorel Cioflică
Casa de Cultură a Studenţilor – Sala Mare

Sămbătă – 21.04.2018

17.30 – LUDIC – CCS IAŞI (Iaşi, România)
Jocul – după Edna Mazia
Regia: Nacu Ionuț; Nacu Vera
Casa de Cultură a Studenţilor – Sala Mare

18.40 – MASKAM RAD (Kiev, Ucraina)
Despre efectele tabacului – după A.P.Chekhov
Regia: Inna Goncharova
Casa de Cultură a Studenţilor – Sala Studio

19.10 – STUDENT THEATRE OF THE „PETER THE GREAT UNIVERSITY
(Sankt-Petersburg, Rusia)
Maratik – după Aleksei Arbuzov
Regia: Viktor Borisenko
Casa de Cultură a Studenţilor – Sala Mare

20.40 – TEATRO DE LEON (Bogota, Columbia)
Rita – după Jose Luis Sanchez
Regia: Aranza Flores
Casa de Cultură a Studenţilor – Sala Mare

Duminică – 22.04.2018

13.00 – TRUVERII (CCS Bucuresti)
Atelier deschis de muzică medievală
Creat de : Mihai Serghei Todor
Catedrala Catolică – Alee

18.00 – FACES & EAST-VOICE FOR ARTS (Alexandria, Egipt)
Cutia – după Yasmed Saed
Regia: Nadet Adel & Eslam Awad
Casa de Cultură a Studenţilor – Sala Mare

19.15 – STUDIO 24 CCS Bucuresti (Bucureşti, România)
Fericire de Birou – după Adriana Dănilă
Regia: Mihai Serghei Todor
Casa de Cultură a Studenţilor – Sala Studio

20.10 – Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B.P.Hasdeu“(Cahul, Moldova)
Doi plus unu şi un cal – după: M. Prepeliță
Regia: Gheorghe Mândru
Casa de Cultură a Studenţilor – Sala MareȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

CÂMPENI

VIDEO: Căprioarele au ieșit la joacă prin zăpadă. Imagini amuzante surprinse în Parcul Național Apuseni

Publicat

Imagini inedite au fost surprinse de o cameră de monitorizare amplasată în Parcul Național Apuseni. Aparatul de filmat a surprins un grup de căprioare care se jucau prin zăpada proaspăt depusă.

Imaginile au dat sens activităților de monitorizare în prima zi a anului. Căprioarele se antrenează într-un joc de-a prinselea, nestingherite de prezența camerei de supraveghere.

Parcul Natural Apuseni are o suprafaţă de 76.064 de hectare, în zona Munţilor Apuseni, pe teritoriul judeţelor Cluj , Bihor şi Alba, din care 50.793 de hectare sunt păduri.

F. Lazăr

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Doi șoferi din Blaj și Mihalț, cercetați de polițiști după ce au fost prinși în timp ce conduceau sub influența alcoolului

Publicat

etilotest

Doi șoferi din Blaj și Mihalț sunt cercetați de polițiști după ce au fost depistați în timp ce conduceau autoturisme, fiind sub influența alcoolului. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 16 ianuarie 2021, polițiștii din Blaj, în timp ce acționau pe raza localității Cistei, l-au depistat pe un bărbat de 48 de ani, din comuna Mihalț, care conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 17 ianuarie 2021, în jurul orei 04,30, polițiștii de ordine publică din Blaj, în timp ce acționau pe strada Iuliu Maniu din municipiu, l-au depistat pe un tânăr de 23 de ani, din Blaj, care conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării tânărului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Doi bărbați din Blaj, cercetați pentru braconaj piscicol. Au fost prinși pe râul Târnava în timp ce foloseau unelte interzise

Publicat

pesti braconaj

Doi bărbați din Blaj sunt cercetați penal pentru braconaj piscicol. Au fost depistați de polițiști în timp ce foloseau unelte interzise la pescuit.

Potrivit IPJ Alba, la data de 16 ianuarie 2021, în jurul orei 16,00 polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Blaj au depistat doi bărbați, de 48 și 58 de ani, din Blaj, în timp ce pescuiau, din albia râului Târnava, prin metoda greblării, folosind unelte interzise la pescuit.

Față de cei doi bărbați, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj piscicol.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Alba, un județ mai sigur în anul 2020, față de 2019: Mai puține furturi și accidente rutiere. Bilanțul polițiștilor

Publicat

mascati, politie

În 2020, infracțiunile în județul Alba au scăzut cu 15 % față de anul 2019, potrivit datelor transmis de IPJ Alba. De asemenea a scăzut numărul furturilor și a crescut siguranța stradală. Au fost înregistrate mai puţine accidente de circulație. 

Polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Alba au întocmit bilanțul anului 2020. La nivelul județului infracționalitatea judiciară a scăzut cu 21 %,  dar infracţionalitatea economică a crescut cu 3 %, iar cea de altă natură a scăzut cu 7,8 % .

În mediul urban, infracțiunile au scăzut  faţă de anul 2019 cu 17,4% iar 36,3% au fost înregistrate în mediul rural cu 9,7 %.

În anul 2020 au fost înregistrate cu 25,4% mai puține infracțiuni stradale față de anul 2019, Din totalul acestora, 91 % sunt infracţiuni de furt, 22 % dintre acestea fiind furturi din auto, iar 17 % sunt furturi din buzunare.

În anul 2020, poliţiştii au descoperit în flagrant delict 1.146 de infracţiuni.

Infracţionalitatea sesizată în mediul şcolar este în scădere, respectiv de la 18 infracțiuni în cursul anului 2019 la 7 infracțiuni în cursul anului 2020. De asemenea, furturile au scăzut și ele în județul Alba.

În anul 2020, s-a dispus măsura urmăririi naţionale faţă de 142 persoane și internațională față de 16 persoane, iar în urma activităţilor specifice efectuate s-a reuşit identificarea a 134 de persoane aflate în urmărire.

În aceeași perioadă au fost înregistrate 127 de mandate şi sentinţe penale și au fost soluţionate 115.

În 2020 au fost constatate 514 infracţiuni de natură economico-financiară și au fost luate 26 de măsuri preventive.

În domeniul infracţiunilor contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii au fost constatate 226 de infracţiuni de înșelăciune.

În cursul anului 2020, s-au organizat 18 acțiuni de amploare, în domeniul produselor accizabile, silvic, construcții, protecția mediului, sănătate, proprietate intelectuală, asigurări și prestări servicii cu scopul final de evaziune fiscală, delapidare și înșelăciune.

Acțiunile s-au desfășurat pe raza a 23 de județe (Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Timiș, Caras Severin, Harghita, Hunedoara, Iași, Cluj, Mureș, Maramureș, Sibiu, București, Botoșani, Suceava, Vaslui, Neamt, Sălaj, Satu Mare, Vâlcea, Gorj),

Pentru documentarea activității infracționale a persoanelor vizate de anchete, au fost efectuate 177 de percheziții, iar în urma anchetelor desfăşurate au fost reținute 26 de persoane.

Siguranţa traficului rutier: Principalul obiectiv al polițiștilor rutieri din cadrul I.P.J. Alba a fost siguranța traficului rutier pe drumurile publice, asigurându-se continuitatea dispozitivului rutier, precum şi reorientarea unor elemente de dispozitiv pentru realizarea unei prezenţe active pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere.

În anul 2020 s-a reușit reducerea numărului accidentelor grave de circulație, cu 17 %, faţă de anul 2019, a persoanelor rănite grav cu 22% și a persoanelor rănite ușor cu 53%.

În cadrul acțiunilor punctuale, polițiștii rutieri au constatat un număr de 636 de infracțiuni la regimul rutier, cele mai multe (189) fiind infracţiuni de conducere cu o alcoolemie peste limita legală, urmate de infracțiunile de conducere fără permis şi de conducere cu permisul suspendat.

De asemenea au fost aplicate un număr de 35.470 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe (15.745) pentru nerespectarea regimului legal de viteză, din care 280 celor care au depăşit viteza cu peste 50 km/h.

Au fost reţinute, în vederea suspendării, 2.055 de permise de conducere şi au fost retrase 1243 de certificate de înmatriculare pentru diferite defecţiuni tehnice, lipsa inspecţiei tehnice periodice sau lipsa RCA.

Principalele cauze ale producerii accidentelor grave de circulaţie au fost viteza neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală și neacordarea de prioritate.

Apeluri de urgenţă 112: În anul 2020, au fost înregistrate 21.605 apeluri de urgenţă, din care 58,7% au fost în mediul urban, iar 41,3 % în mediul rural.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate