Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: A început Academia de vară, la UAB: 150 de cadre didactice universitare, din toată țara, la Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează, în perioada 31 iulie – 9 august, Academia de vară sub genericul „Perspective noi în didactică. Între centrarea pe elev şi abordarea prin competenţe”. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Calitate, inovare, comunicare în sistemul de formare continuă a didacticienilor din învăţământul superior” și este structurat în două serii, fiecare serie cu un număr de 75 de participanţi: prima serie în perioada 31 iulie – 3 august, iar cea de a doua serie în perioada 6-9 august. Deschiderea oficială a avut loc la UAB, în Amfiteatrul A9, miercuri, 1 august 2012, la ora 9.30.

Proiectul din care face parte Academia de vară de la Alba Iulia vizează asigurarea unei formări iniţiale de calitate a studenţilor viitori profesori, prin dezvoltarea şi certificarea competenţelor cadrelor didactice universitare care predau sau vor preda didactica specialităţii sau/şi coordonează sau vor coordona practica pedagogică a studenţilor, precum şi prin crearea unei reţele naţionale de profesionişti în ştiinţele educaţiei şi promovarea modelelor de bună practică în formarea viitoarelor cadre didactice.

La ceremonia de deschidere a fost prezenti, alături de reprezentanţii universităţii din Cetatea Marii Uniri, managerul de proiect, prof.dr. Niculae Cristea, precum şi reprezentanţi ai M.E.C.T.S. şi membrii ai echipei de implementare a proiectului.

La Academia de vară şi-au anunţat participarea 150 de cadre didactice universitare (asistenţi, lectori, conferenţiari, profesori) de la instituţii de învăţământ superior din centre universitare din întreaga ţară (Cluj-Napoca, Sibiu, Petroşani, Bucureşti, Oradea, Piteşti, Bacău, Galaţi, Timişoara, Constanţa, Braşov, Iaşi, Arad şi Suceava).

Programul evenimentului este disponibil aici: Program Academia de vara 2012.

Proiectul „Calitate, inovare, comunicare în sistemul de formare continuă a didacticienilor din învăţământul superior” este inițiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Direcţia Generală Management, Resurse Umane şi Reţea Şcolară, prin Direcţia de Formare Continuă și cofinanţat din Fondul Social European POSDRU, Cod Contract: POSDRU/87/1.3/S/63709. Proiectul se desfăşoară, în parteneriat, între şase instituţii de învăţământ superior, printre care se numără şi Universitatea “1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia, celelalte cinci universităţi implicate fiind: Universitatea Bucureşti; Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi; Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca; Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Universitatea din Piteşti.

FOTO-VIDEO: Diana TOTH

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax