Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: A început călătoria cu Transilvania Train, primul tren turistic din România. Ajunge în weekend şi în judeţul Alba

Publicat


21151771_1950381218542638_4511799102440236251_nTransilvania Train, primul tren turistic din România, a pornit joi din gara Braşov şi va ajunge în weekend şi la Alba Iulia şi Sebeş. Timp de patru zile, va purta turiştii într-o călătorie în Sighişoara, Mediaş, Alba şi Sibiu. Cei care au ales să exploreze una din cele mai bogate regiuni, din punct de vedere cultural, a României, vor gusta din preparate tradiționale, vor participa la degustări de vinuri și vor vizita cele mai importante obiective turistice din zonale propuse.

Pachetele turistice au inclus transport cu trenul și autocar/microbuze pe tot parcursul celor 4 zile; 3 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri 3*/4* la Sighișoara, Alba Iulia și Sibiu; prânz și cină conform programului, 2 workshop-uri la alegere în Ziua 2 și workshop-ul gastronomic în Ziua 3, intrările la obiectivele turistice, băuturile și gustările din tren, toate activitățile din tren și din orașele de debarcare.

Chiar dacă preţurile nu sunt la îndemâna oricui, 70% dintre cei care vor călători cu Transilvania Train sunt turişti români. Şi-au cumpărat vacanţe familii cu copii, dar şi pensionari. Tarifele au pornit de la 520 de euro.

Traseul este Braşov – Sighişoara – Mediaş – Alba Iulia – Sebeş – Sibiu – Făgăraş – Braşov.

21151692_1950381371875956_481139642003602671_n”România nu are un asemenea concept şi nu a avut niciodată acest concept de tren pur turistic şi ne-am gândit că ar fi o idee foarte bună şi a sosit momentul ca şi România să ofere un astfel de produs turistic pe piaţa românească şi imediat după aceea pe piaţa internaţională, pentru că este una dintre şansele României să iasă afară, să iasă în extern pe piaţa turistică cu ceva inedit. Trenurile turistice au o mare tradiţie în Europa şi în lume şi România a trebui să intre pe acest trend. Este primul proiect de acest gen care este făcut pe picior de egalitate între două agenţii de turism din România, este o dovadă că putem să ne asociem pe baze libere să să facem un proiect cât se poate de frumos“, a declarat Cristi Pitulice, managerul de proiect Transilvania Train.

Trenul are o capacitate de 124 de locuri, din care sunt ocupate 100 de locuri.

Fiecare zi dintre cele patru are o tematică. În prima zi, turiştii vor explora satele pitoreşti Viscri, cunoscut ca fiind satul Prinţului Charles, Criţ, Mesendorf şi Ficher. A doua zi va fi dedicată workshop-urilor transilvănene, în care turiştii vor experimenta tradiţiile autentice din Transilvania, de la rotărie sau fierărie, teracotă, ţiglărie, până la echitaţie sau biologia pajiştilor alpine.

În ziua a treia trenul opreşte la Sebeş, unde va avea loc un workshop gastronomic şi un concert de orgă în Biserica Evanghelică din Sebeş, iar în ziua a patra la Sibiu, unde vor asista la un concert al Filarominicii, în Piaţa Mică.

transilvania train“Spre finalul după-amiezii (ziua 2, vineri – n.r.), din nou, la bordul trenului vom porni spre Alba Iulia, unde garda cetății ne va aștepta în salve de tun. Apoi vom vizita cea mai mare fortăreață cu bastioane din Europa de Sud-Est, renumitul pivot al apărării habsburgice: cetatea Alba Carolina.

După turul acesteia, vom lua cina la unul dintre restaurantele fortificației, iar pe seară ne vom caza. Un somn bun va fi de dorit pentru că în a treia zi urmează alte noi activități.

După noaptea petrecută în Alba Iulia, trenul ne așteaptă dornic să ne poarte către unul dintre orașele simbol ale țării: Mullbach-ul medieval sau Sebeșul de azi, oraș întemeiat în secolul XII de către sașii ajunși la chemarea regelui Ungariei.

Aici, ne vom bucura de un lucru rar, de un act artistic de excepție: vechea bazilică romanică, cel mai impozant monument din Sebeș, își va deschide porțile, iar corul și orga din 1893 ne vor desfăta auzul cu un concert de muzică clasică.

După vizita la Biserica din Sebeș ne așteaptă un program special: Claudia Romana-Rista, fata care gătește cu flori, ne așteaptă pentru a ne oferi o experiență gastronomică aleasă, cu tradiție. În cadrul acestui work-shop ne vom împărți pe grupuri și vom pregăti preparate tradiționale după rețete transilvănene”, este descrierea călătoriei în judeţul Alba, prezentată de organizatori.

PROGRAMUL ȘI ACTIVITĂȚILE:

ZIUA 1. ZONA HAFERLAND
Ora 9.30: Întâlnire cu echipa în gara Brașov.
– Plecare cu trenul spre Archița. Sosire la Archița. Îmbarcare în autocare pentru vizitarea satelor Cloaștef, Meșendorf, Viscri și Criț.
– Turul Haferlandului – prânz, voie-bună.
– Întoarcere la tren. Îmbarcare pentru Sighișoara.
– Cină și cazare la Sighișoara.
ZIUA 2. MEȘTEȘUGURI TRADIȚIONALE
– Plecare din Sighișoara. Sosire la Mediaș. Îmbarcarea în autocare către zonele de desfășurare a workshop-urilor.
– Desfășurarea primei sesiuni de workshop-uri.
– Pauza pentru prânzul tradițional.
– Desfășurarea celei de-a doua sesiuni de workshop-uri.
– Întoarcere în Mediaș. Plecare către Alba Iulia.
– Sosire la Alba Iulia. Tur pietonal către cetatea Alba Carolina. Tur cetate.
– Cină la restaurantul medieval al cetății Alba Carolina. Cazare în oraș.
ZIUA 3. GASTRONOMIA TRANSILVANIEI
– Plecare din Alba Carolina către Sebeș.
– Sosire la Sebeș. Vizitarea Bisericii Evanghelice. Participarea la concertul de orgă în Biserica Evanghelică din Sebeș.
– Participarea la o serie de workshop-uri culinare tradiționale. Servirea prânzului.
– Îmbarcare în tren și plecare către Avrig.
– Vizita la Avrig. Servirea prânzului tradițional în aer liber.
– Plecare către Sibiu. Sosirea în Sibiu. Cazarea participanților.
ZIUA 4. SIBIU ȘI ȚARA FĂGĂRAȘULUI
– Participarea la concertul Filarmonicii din Sibiu, în Piața Mică din Sibiu.
– Îmbarcarea în tren către orașul Făgăraș. Sosirea în Făgăraș. Turul orașului.
– Servirea prânzului în aer liber, în cetatea Făgărașului
– Plecarea către Brașov.
Ora 16.00 PM: Sosirea în gara din Brașov.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Prima seară de concert la Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” Alba Iulia. Programul de astăzi

Publicat

Sâmbătă seara, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia s-a desfășurat concursul de compoziție și interpretare la Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, ediția a XV-a, dar și primul concert al evenimentului. Secțiunea de concurs are ca scop lansarea tinerelor talente în muzica folk. S-au putut înscrie concurenți cu vârsta […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

LEONIDE 2019: Ploaie de stele pe cerul României. Alte fenomene astronomice în acest an

Publicat

Un eveniment astronomic interesant se produce în noaptea de duminică spre luni. Se va putea observa o ploaie de meteori din constelaţia Leo, care va atinge apogeul în 18 noiembrie. În această săptămână, Pământul trece prin traiectoria prafului cosmic lăsat în urmă de cometa Tempel-Tuttle. Leonidele, au un an de vârf ciclic la fiecare 33 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii pierd opt luni din viață din cauza poluării. Care este media europeană

Publicat

Românii pierd opt luni din viață din cauza poluării, în condițiile în care media din Uniunea Europeană este de 5,7 luni. Românii, alături de maghiari și polonezi, sunt cei mai afectaţi dintre europeni de particulele nocive din aer. Calculul este făcut de oameni de ştiinţă din toată lumea, într-un raport care evaluează impactul schimbărilor climatice […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea clădirii vechi a Liceului de Arte din Alba Iulia. Primăria cumpără serviciile de proiectare și execuție a lucrării

Publicat

liceul de arte

Primăria Alba Iulia a demarat procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare a clădirii vechi a Liceului de Arte ”Regina Maria”. Investiția este de peste 400.000 de lei. Este vorba despre clădirea în care funcționează acum clasele zero și I-IV, pe un teren de 742 mp. Vezi O clădire […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate