Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: A început „Săptămâna Prevenirii Criminalității”. Activităţi pentru elevi la sediul IPJ Alba

Publicat

Zeci de elevi de toate vârstele au ”făcut cunoștință” cu o parte din dotările  Poliției, la Alba Iulia, în cadrul acțiunilor din Campania „Săptămâna Prevenierii Criminalității” derulată de IPJ Alba. În perioada 21 – 25 mai polițiștii desfășoară activități de informare și prevenire în rândul cetățenilor de toate toate vârstele din mediul urban și rural. Prima zi a campaniei a debutat cu un eveniment în fața sediului IPJ Alba, unde elevii au avut ocazia să vadă de aproape o parte din dotările Poliției Române.

În perioada 21 – 25 mai 2018, IPJ Alba desfășoară campania „Săptămâna Prevenirii Criminalității” care anul acesta a ajuns la a XIV-a ediție. Din anul 2017 campania se desfășoară de două ori pe an, prima ediție fiind în luna mai iar a doua ediție în toamnă, după începerea anului școlar.

În această ediție IPJ Alba a planificat activități ce se adresează unui număr cât mai mare de persoane din dorința de a ajunge la ei cu informații pentru prevenirea actelor și fenomenelor ilicite din viața de zi cu zi.

YouTube video

Sprijiniți de colegii din rândul compartimentului de ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră, combaterea criminalității organizate și de partenerii din cadrul Agenției Naționale împotriva traficului de persoane, centrul județean antidrog, Jandarmeria Alba, timp de o săptămână au conceput activități pentru fiecare zi cu diferite teme.

Campania a început printr-o activitate dedicată prevenirii delicvenței juvenile. În fața clădirii IPJ Alba au fost invitați elevi de toate vârstele care au interacționat cu polițiști din cadrul structurii de prevenire, agenți de la poliția rutieră, criminaliști și mascați din cadrul trupelor speciale alături de un câine dresat pentru detectat stupefiante.

Cei mici au preferat joaca cu câinele, vizitarea dubei de intervenție sau să descopere cum arată o servietă criminalistică, iar cei mai mari au interacționat cu polițiștii de la rutieră unde au putut testa perechi de ochelari special concepuți care să simuleze efectele alcoolului sau a consumului de stupefiante și au descoperit că menținerea unui drum drept sau activități banale sunt imposibil de realizat cu o alcolemie ridicată sau sub efectul drogurilor.

Elevii  au fost informați cu privire la importanța adoptării unui comportament adecvat, atât în unitățile de învățământ cât și în timpul liber, polițiștii atrăgând atenția că orice faptă antisocială, traficul și consumul de droguri, au reprcursiuni negative și împotriva lor există pedepse juridice.

YouTube video

Campania continuă marţi, cu activității de informare și prevenire în rândul elevilor, temele abordate fiind: criminalitatea informatică, infracțiuniile pe internet, bullyingul din școli, abuzurile sexuale și traficul de droguri.

Miercuri, 23 mai, este ziua dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului local și național. Polițiștii vor avea întâlniri cu administratorii asociațiilor de proprietari în vederea informării acestora cu privire la montarea sistemelor de securitate din scările de bloc și detalierea măsurilor de prevenție pe care trebuie să le ia locatarii pentru a nu deveni victimele infracțiunilor de furt din locuințe.

Joi, 24 mai, subiectul principal va fi prevenirea violenței în familie. Persoanele prezente la activități vor fi încurajate să ia atitudine împotriva violenței în familie și să ajute la combaterea fenomenului.

Vineri, 25 mai, în ultima zi de campanie, tema aleasă este cea a singuranței rutiere. Elevi de toate vârstele vor primi informații legate de comportamentul unui pieton și cum să se comporte pe trecerile de pietoni și în trafic. Pentru persoanele mai mari sunt pregătite activități în cadrul școlilor de șoferi, unde vor fi prezentate cazuri cu efecte devastatoare datorate conducerii sub influența alcoolului sau a consumului de droguri.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax